""

Anadolu Erken İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci yurdu törenle açıldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 04:34

Anadolu Erken İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci yurdu törenle açıldı

Akdağmadeni Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi ve öğrenci yurdu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Anadolu Erken İmam Hatip Lisesi  ve Öğrenci yurdu törenle açıldı
Son Güncelleme :

22 Eylül 2018 - 7:00

Akdağmadeni Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi ve öğrenci yurdu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ise Akdağmadeni Erkek İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik öğrenci yurdunun, yaklaşık 9,5 milyon liraya mal olduğunu belirtti.
Törende konuşan Vali Kemal Yurtnaç, yaklaşık 2 yıldır Yozgat’ta eğitim kalitesini arttırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Kaliteli eğitimin disiplinli ve özverili çalışmadan geçtiğini dile getiren Vali Yurtnaç, “Özellikle çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin çantasında birer kitap taşımasını istiyoruz. Necip Fazıl Kısakürek’in Çile ve Çöle İnen Nur adlı kitaplarını 22 bin öğrenci üzerinde okutma gayreti içerisinde bulunduk. Bu çalışmalarımız bu yılda devam edecek. Yeni eğitim binamızın tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yozgat Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ da eğitimin önemine değinerek, “Ülkeleri, milletleri ve insanları güçlü kılan ve varlığını güçlü devam ettirmesini sağlayan en önemli şey, eğitimle elde edilen bilgidir” diye konuştu.
Eğitime büyük yatırımlar yapıldığını ifade eden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin dört bir yanında eğitime büyük destekler verdik. Şöyle bir baktığımızda fiziki olarak yenilenen okul binalarını görüyorsunuz. Yozgat’ın sahip olduğu dersliklerin yüzde 50’sinden fazlasını biz bu son 16 yılda yaptık. Yozgat merkez ve ilçelerinde bulunan tüm okullarımızı yenileme imkanı bulduk. Bu bağlamda, Akdağmadeni’ne kazandırılan 24 derslikli İmam Hatip Lisesinin tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle, Akdağmadeni Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi ve öğrenci pansiyonu hizmete açıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.