""

Anneler için pedal çevirdiler « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:54

Anneler için pedal çevirdiler

Yozgat Bisiklet Severler Kulübü üyeleri Alparslan Türkeş Huzur evinde kalan anneler için pedal çevirdi. Huzurevinde kalan anneleri ziyaret eden grup annelerle sohbet ederek onların Anneler Gününü kutladılar.

Anneler için pedal çevirdiler
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevinde kalan anneleri ziyaret için Cumhuriyet Meydanı’ndan bisikletlerle hareket eden Yozgat Bisiklet Severler Kulübü üyeleri, yaklaşık 5 km pedal çevirdikten sonra huzur evine geldiler. Burada onların Anneler Gününü kutlayan ekip, annelerle sohbet ederek bu özel günlerine ortak oldular.
8 yıldır Alparslan Türkeş Huzurevi’nde yaşadığını ve 3 çocuğu olduğunu söyleyen Lütfiye Pasinlioğlu (65) “Eşimle beraber burada kalıyorum. Beyim KOAH hastası. Ben şeker hastasıyım. 8 senedir burada mücadele ediyoruz. Beyim burayı çok seviyor. Yaşamasını bilirsen güzel ama ne kadar güzel olursa olsun insanın kendi evi gibi de olmuyor. Bisiklet sürenler geldi. Memnun olduk geldikleri için. Evlatlarımızı göremiyoruz, hepsi uzakta, sizler bize evlat oluyorsunuz. Yeri geliyor duygulanıyoruz, yeri geliyor hasta oluyoruz, evlatlarımıza, torunlarımıza benzetiyoruz, kalkıyoruz, öpüyoruz, sarılıyoruz. Siz geldiğiniz zaman bizde değişik bir duygu oluyor. 3 çocuk annesiyim daha birisi aramadı. Akşamı bekliyorlar, herkes işte veya evinde dinleniyor. Ama sizler geldiniz, bizleri anne yerine koydunuz, biz de sizi evlat yerine koyduk. Allah razı olsun. Anneler her zaman için kutsal, güzel. Evlat da ne kadar acı olursa olsun, ne kadar anayı yıkarsa yıksın, şu kalpten gitmiyor. Ağızdan gitse, kalbinden gitmiyor” dedi.
Huzurevinde kalan Melek Yaşar ise ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Allah işinizi rast getirsin, teşekkür ederim. Yavrularımın telefonu yok. Siz geldiniz bizi mutlu ettiniz. Anneler günü, hepimiz anneniziz. Buraya düştük burada bulduk huzuru. Rahatız müdürlerimiz de çok iyi” şeklinde konuştu.
Yozgat Bisiklet Severler Kulübü üyelerinden Müjgan Demir ise bu özel günde anneleri yalnız bırakmak istemediklerini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bisiklet severler kulübü olarak bu anlamlı günde onları yalnız bırakmak istemedik. Bundan sonra yine aynı şekilde etkinliklerimiz devam edecek. Gayet mutlu oldular, sevgiyle bizi kucakladılar. Herkes burada isteğiyle kalmıyor, ben onu gördüm hala annesini aramamış insanlar var. Biraz duygu yüklüydü bizim için. O yüzden onlarında bizim ziyaretimizden mutlu olduklarını düşünüyoruz”
Muhammed Raşit Alataş ise “Yozgat Bisiklet Severler Kulübü olarak bir etkinlik düzenleyelim dedik. Anneler gününde grubumuzla annelerimizi ziyarete geldik ve çok sevindiler. Hayır dualarını aldık. Allah onlardan razı olsun. çok mutlu oldular. Onları devamlı ziyaret etmek lazım. Onların bir hayır duası her şeye bedel” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.