""

Araştırma hastanesi eski binası Diş hekimliği fakültesi olsa güzel olmaz mı? « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:50

Araştırma hastanesi eski binası Diş hekimliği fakültesi olsa güzel olmaz mı?

Araştırma hastanesi eski binası Diş hekimliği fakültesi olsa güzel olmaz mı?
Son Güncelleme :

21 Kasım 2018 - 9:34

Yıllar önce de söyledim, şimdide tekrar ediyorum… Yozgat’a bir diş hekimliği fakültesi şart. Bu işi Bozok Üniversitesinin üstlenmesi daha doğru olur. Bina da hazır, çok fazla bir harcama yapmadan Araştırma hastanesi eski binası birkaç tamir/tadilat ile kolayca diş hekimliği fakültesine dönüştürülebilir.

Bozok Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey’e göreve geldiği günden bu yanan başarılı çalışmalara imza atan ekibin de bu çalışmaya katkı sunarak, Yozgat’a Üniversite bünyesinde bir diş hekimliği fakültesini kazandırmalarını teklif ediyorum.

Bir yerlerde yanlışlık var ama nere de olduğunu yetkililer çıkar söylerlerse daha doğru olacağını düşünüyorum…

Yanlışın nerede olduğunu şimdi ben buradan açıklarsam, ilgili, yetkili koca koca makam sahiplerini görmezden gelmiş, yok saymış olurum…

Ben haddimi bilirim, bu yüzden koca koca makam sahiplerinin Şehir Merkezinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yapılmayan ya da yapılamayan İmplant diş tedavisinin Şefaatli İlçesinde yapıldığını açıklamaları gerekiyor…

* * * *

Yeri geldiğinde Yozgat’ın en geri kalmış ilçelerinden birisi olarak gösterilen Şefaatli’de bugün Devlet Hastanesinde İmplant tedavisi yapılabiliyorsa; O zaman geri kalmışlık ifadesi bu ilçemize büyük haksızlık değil mi?

Geri kalmış denilen yerde İmplant diş tedavisi yapılıyor, güya gelişmiş denilen İl Merkezinde aynı tedavi şimdi yapılıyor mu? Bilemiyorum ama daha önceden bu iş yapılamadığı için başka yerlere hasta sevk edilmek durumunda kalındığını bilen birisi olarak, yıllar önce kaleme aldığım bu yazıyı yeniden yayınlama ihtiyacı duymamın sebebi sizce ne olabilir!

* * * *

Hemen anlatayım:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de Sağlık alanında bütün İllerde değişim ve dönüşüm çalışmaları başlatarak, “… Benim en büyük hayalim şehir hastaneleridir” diyerek, bu projenin ilk hayata geçtiği İl Yozgat oldu.

Bu kapsamda Üniversitelerde de yapılan düzenlemeler doğrultusunda Yozgat’ta Bozok Üniversitesi bünyesinde hizmete giren Araştırma ve Uygulama Hastanesi bir süre Köy Hizmetleri 2 Nolu binada hizmet verdikten sonra Kampüste tamamlanan yeni binasına geçti.

Hastane, Sağlık hizmetlerini yeni binasında devam ettirmesinden sonra eski bina boş kaldı. Araştırma hastanesi eski binasının önünden her defasında geçerken, binanın boş durduğunu gördükçe adeta içim sızlar…

* * * *

Bu yüzden bu işi Bozok Üniversitesinin üstlenmesinin doğru olacağını söyleyerek yeniden bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Çünkü aynı konuyu dediğim gibi daha önce Üniversitenin o dönem patronu Rektör Tamer Uçar Bey’e teklif etmiştim.

Şimdi mevzu döndü, dolaştı, yine gündeme geldi. Bu mevzunun bugün gündeme gelmesinin tabiî ki tek sebebi Yozgat’ta şuan vatandaşın İmplant tedavisi yaptırıp yaptıramaması belki değil ama biraz önce ifade ettiğim gibi, Bozok Üniversitesi bünyesinde yıllarca Hastane olarak hizmet veren Şehir merkezindeki bu güzelim binanın boş durması hepimiz için hem maddi hem manevi olarak büyük bir zarardır.

Bu binanın en önemli özelliği Hastane olmaya müsait olması ve çevresinde geniş kapsamlı otopark alanının bulunmadır.

 

* Yapılan yatırımlarda ve çalışmalarda şimdiye kadar kamu menfaatini düşündüklerini anlatan Başkan!

* Çevre İllerde düzenlenen eğitim amaçlı tanıtım günlerini fırsat bilerek, katıldıkları etkinliklerde etkin bir çalışma yapan Ekip!

* Ekonomiye katkı sunmasının yanında yaptığı iş gücü araştırmalarında da dikkat çeken sonuçlar elde eden Kurum!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.