""

ARTIK CENAZELERİMİZİ BÜYÜK CAMİDEN DEĞİL DE İLGİLİ MEZARLIKLARDAN KALDIRALIM « Yeniufuk Gazetesi

18 Ekim 2024 - 11:41

ARTIK CENAZELERİMİZİ BÜYÜK CAMİDEN DEĞİL DE İLGİLİ MEZARLIKLARDAN KALDIRALIM

ARTIK CENAZELERİMİZİ BÜYÜK CAMİDEN DEĞİL DE İLGİLİ MEZARLIKLARDAN KALDIRALIM
Son Güncelleme :

09 Ekim 2024 - 17:36

Yozgat’ımızda yıllardan beri gelen bir alışkanlığımız var.Bu alışkanlığımız:

Cenaze  selâlarının Büyük Camiden verilmesi ve cenazelerin  buradan kaldırılmasıdır.Son zamanlarda  görülen odur ki, Büyük Cami civarındaki sıkışıklık , trafik yoğunluğu  ve de  otopark sıkıntısı hem cenaze sahiplerine hemde cenazeye katılanlara, özellikle dışardan gelen misafirlere zor anlar yaşatmaktadır.Yozgatta yaşayanlar çevreyi bildiklerinden bir şekilde araçlarını park edecek yer bulabiliyorlar. Dışarıdan gelip cenazeye katılan misafirler ise araçlarını nereye park edeceklerini bilemediklerinden bayağı bir sıkıntı yaşadıklarına bizzat şahit olunmaktadır.

Bu sebepten dolayı Yozgat’taki  yetkililere teklifimiz şudur ki “ARTIK CENAZELERİMİZİ BÜYÜK CAMİDEN DEĞİL DE İLGİLİ MEZARLIKLARDAN KALDIRALIM” Cenaze selâları yine Büyük  Camiden verilsin.

Cenazeler için saat belirlensin. Hangi mezarlıktan kaldırılacak  ise, misal filan cenaze saat 3’te veya ikindi namazından sonra veya  saat 11’de veya öğle namazından sonra Sarıtopraklık Mezarlığından kaldırılacak şeklinde  duyrulsun. Cenazeye katılmak isteyen lakin aracı olmayan vatandaşlar için  münasip bir yerde Cenaze Durağı oluşturulsun. Belediyenin tahsis edeceği  bir araç arabası olmayıp da cenazeye katılacak vatandaşları cenaze saatinden  15 dk önce alıp ilgili mezarlığa götürsün.Taziyeden  sonrada geri  getirsin.Böylece şehirde yoğunluk bir nebze olsa azalır. İnsanlar rahat eder.Vesselam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.