""

ASIK SURATLI GEÇTİ 2016 YILI « Yeniufuk Gazetesi

30 Mart 2024 - 05:16

ASIK SURATLI GEÇTİ 2016 YILI

ASIK SURATLI  GEÇTİ 2016 YILI
Son Güncelleme :

30 Aralık 2016 - 7:00

Yılın ne suçu var değil mi?
2013 gibi,
2014 gibi,
2015 gibi,
2016’da nasıl geldiyse böyle geçti.
2013 yılında 17-25 olayları cereyan etti.
Bugün yaşanan bütün olumsuzlukların asıl başlangıç noktası 17-25 Aralık olaylarıdır.
Sonra 2014 yılında yerel seçimler yapıldı. Bir sistem değişikliği ile yeni bir sistem devreye girdi.
Aradan geçen 2 yılda toplum yeni sisteme uyum sağlamakla zaman tüketti. Halen birçok kurumda yeni sistemin oynar başlıkları değiştirilip durmaktadır.
2015 yılına baktığımızda yerel ve genel anlamda yapılan seçimler sebebiyle yaşanan değişimler sırasında işbaşına gelen etkin ve yetkin isimler kimi yerde kırılgan, kimi yerde ise demir misali sertlik yüzünden ciddi şekilde kırılmalar oldu.
Sonra 2016 yılı kapımızı çaldı. Güzel bir yıl olacağı ümit edilmişti hâlbuki sonra küresel güçler arasında yaşanan kavgalar, ülkemizdeki işbirlikçiler aracılığı ile ülke biranda karıştı.
Aramızdaki dinciler, devleti ve sistemi bütünüyle ele geçirmek için verdiği mücadele sert başladı. Bir yıla yakın zamandır devam eden Darbe olayları ile ülke hem ekonomik hem de bütün yönüyle ciddi zararlar gördü.
Maddi kayıplarımızın yanında çok sayıda hayatlar bir gece de yok oldu. 15 Temmuz darbe olayları Türkiye’ye ve bizlere ağır bedeller ödetti.
Belki 30 belki 40 yıldır bölücü terör örgütüne karşı topyekûn verilen mücadeleye bir de darbe girişimi yapan sözde inançlı bir kesim olarak bilinen FETÖ’cüler katıldı.
Türkiye bugün hem maddi hem de manevi yönden sayı belirtmeyeceğim ama uzunca bir zaman geriye gitti.
Türkiye bu olaylarla diz çöktürülmek isterken, insanlarda yokluğa, yoksulluğa, köleliğe ve özgürlüğü elinden alınmış bir topluluğa mahkûm edilmek istedindi.
Velhasıl ekonomi iyi gitmiyor. Her ne kadar söze 2016 yılının asık suratlı olduğunu söyleyerek başladıysak da, ekonominin sıkıntılı olması insanların yüzüne yalın şekilde yansımaya devam ediyor.
Yeni bir yıl nasıl başlarsa böyle geçtiği söylenir, bu sözün pek de doğru olmadığı 2016 yılında ortaya çıktı. Hatırlanacağı üzere 2016 aslında iyi başlamıştı.
Fakat daha sonra yaşananlar 2016 yılını hafızalarımızdan kolay silinmeyecek bir yıl olarak kayıtlara geçti. Dilerim 2017 iyi başlar, iyi biter. Şimdiden yeni yılda her şey gönlünüzce olsun.

 

• Sistem tartışmalarının yaklaşık 100 yıldır yapıldığını, en son açıklamalarının kendi partisine gönderme olarak algılanan usta siyasetçi Hemşerimiz!
• Yaptıkları yardım çalışmaları ile Halep için seferber olup, gelen bir çalışma yapan Öğrenci topluluğu!
• Vatandaşları yeni yıl öncesinde de dolandırıcılık olayların karşı yazılı bir açıklama ile uyan Kurum!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.