""

Askeri Elektronik Savunma Sanayi « Yeniufuk Gazetesi

22 Eylül 2024 - 20:36

Askeri Elektronik Savunma Sanayi

Askeri Elektronik Savunma Sanayi
Son Güncelleme :

22 Eylül 2024 - 18:00

Toplum tarafından kısa adıyla bilinen ASELSAN’ın ülkemiz için savunma sanayileşmesinde ne kadar önemli bir kuruluş olduğunu şimdilerde ülkeler arası yaşanan olaylara baktığımızda daha iyi anladığımızı düşünüyorum.
Mesela en son İsrail’in, Lübnan’da önce çağrı cihazları sonra telsizlere yönelik siber saldırıları konunun önemine dikkatleri çekmeye yeterli bir durum olsa gerekir.
Bilindiği gibi, Kıbrıs Barış Harekatı sonrası 1975’te kurulan Askeri Elektronik Savunma Sanayi “ASELSAN” o yıllardan bugüne çok yol alarak, Türkiye’nin yüz akı “Savunma” şirketi oldu.
ASELSAN, en güvenli cep telefonu, çağrı cihazı ve telsizleri de
yaptı.
Bu durumdan rahatsız olanları tek tek sıralamaya kalksam sayfalar dolusu yazılara konu olur.
ASELSAN’ın, yerli ve milli yazılımlarını engellemek, yeni projeleri hayata geçirmek için çalışan mühendislerimize geçmişte yapılan operasyonları unutmamak lazım. 2006 yılında 5 mühendisimizin art arda şüpheli ölümleri halen hafızalarımızdadır.
Hayatlarını kaybeden mühendislerimiz “Uçak tanıma sistemlerinin millileştirilmesi projesi” ve “Milli tank projesi” gibi önemli ve kritik projelerde çalışıyordu.
Amaçları, Türkiye’nin böylesi önemli savunma projelerine girmesini engellemekti.
Çünkü onlar şunu istiyordu…
Parasını verdiğimiz savaş uçağı ya da tank, onların belirlediklerine “Düşman” tanımı yapabilecekti.
Yani parasını verdiğimiz silahlar bizde, hedefi belirlemek onlarda olacaktı.
Şimdi bunları neden anlattım…
Ak parti genel merkezi tarafından “Özümüzden geleceğe” sloganı ile başlatılan “Türkiye buluşmaları programı bir süredir devam ediyor.
Genel merkez yöneticileri ve il milletvekilleri ülkeyi karış karış geziyor.
Bu kapsamında geçtiğimiz hafta Yozgat’a gelen Bilgi ve İletişim Teknolojileri başkanlığından sorumlu genel başkan yardımcısı Ömer İleri, önemli konularda açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki gelişmelere yönelik açıklamalarını takip edenler ne demek istediğimi anlamıştır.
Bugünkü yazıma ASELSAN’ı konu etmemin sebebi bundandır. Sonuç olarak dünyanın her bir köşesinde gün geçmiyor ki teknolojik alanda yeni bir gelişme yaşanmasın, dünya genelinde ülkelere bu bağlamda baktığımızda ülkemizde de benzer konumlarda yaşanan gelişmeler hepimizi mutlu etmektedir.
Şimdi dönelim yeniden başa…
İsrail’in telsiz ve çağrı cihazlarına yönelik siber saldırılarla gerçekleştirdiği katliamlar, bizlere Milli Savunma Sanayi başta olmak üzere birçok alanda “Yerli ve milli” üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hatırlatmış olalım.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.