""

Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde anıldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 01:10

Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde anıldı

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78’inci yıldönümünde düzenlenen törende saygıyla anıldı.

Atatürk, ölümünün 78.  yıldönümünde anıldı
Son Güncelleme :

11 Kasım 2016 - 7:00

Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78’inci yıldönümü nedeniyle Yozgat Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde anma töreni düzenlendi.
Törene, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, askeri personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan programda saat 9’u 5 geçe çalınan sirenlerle birlikte saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra anma programı Milli İrade İmam Hatip Lisesi salonunda devam etti.
Burada öğrencilerin çizimlerinden oluşan Atatürk’e ait resim sergisi gezildi. Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Aytaş Şahin, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından şiirlerin okunması ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilmesinin ardından program sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.