""

Avrupa’ya yıllık 36 milyon çift çorap ihraç ediliyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:29

Avrupa’ya yıllık 36 milyon çift çorap ihraç ediliyor

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de çorap üzerine faaliyetini sürdüren Eren Tekstil Fabrikası, Avrupa ülkelerine yıllık 36 milyon çift çorap ihraç ediyor.

Avrupa’ya yıllık 36 milyon çift çorap ihraç ediliyor
Son Güncelleme :

01 Kasım 2016 - 17:43

OSB’de 20 bin metre kare alan üzerine kurulan Eren Tekstil Fabrikasında 200 kişi istihdam ediliyor. Çorap üretimi yapılan fabrikada kendi markasının dışında dünyaca tanınmış markalar için de üretim yapılıyor.
AVRUPALILAR
YOZGAT’TA
ÜRETİLEN ÇORABI GİYİYOR
2004 yılında kurulan Eren Tekstil, üretimdeki başarısı ile Fransa, İtalya, Hollanda, Danimarka ve İsviçre’nin yanı sıra İngiltere pazarına da girmeyi başardı. Ürettikleri çorabın ‘kaliteli’ ve ‘sağlıklı’ olmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Fabrika Genel Müdürü Eyyüp Çam, bu sayede Avrupa’dan gelen taleplerin arttığını söyledi. Çam, “Aylık Avrupa’ya 3 milyon çift çorap üretimi yapıyoruz. Yıllık ise 36 milyon çift çorap ihraç ediyoruz. Eren Çorap olarak Avrupa’da marka olma yolunda emin adımlarla hızla ilerliyoruz. Kendi markamız dışında dünyaca tanınmış markalara da burada çopra üretiyoruz. Bugün Puma’dan Pierre Cardin’e kadar dünyanın tanıdığı bir çok marka Yozgat’ta üretiliyor. Etiketinde Yozgat yazıyor. Bu bizi gururlandırıyor. ” dedi.
Avrupalıların çoğunlukla Yozgat’ta üretilen çoraplardan giydiğini söyleyen Çam, “ileriye dönük olarak aylık 3 milyon çift olan üretimimizi 5 milyon çifte çıkartmayı hedefliyoruz. Şuanda 200 kişiyi istihdam ediyoruz ve bu sayıyı da 400’e çıkartmak istiyoruz. Ürettiğimiz çoraplarla Avrupalının ayakları Yozgat’a emanet ve Avrupalı insanlar bizim ürettiğimiz çorabı kullanıyor. Donanımı bakımından son derece modern makinelerle üretim yapıyoruz” diye konuştu.
ÇALIŞANLAR İÇİN HER ŞEY
DÜŞÜNÜLMÜŞ
Genel Müdür Eyyüp Çam, personele moral motivasyon sağlanmasına yönelik yaptıkları çalışmaların önemli ayağı olan sosyal tesislerinde fabrika bünyesindeki çalışanların hizmetinde olduğunu belirtti. Eren Çorap personellerinin hafta içi ve hafta sonları yararlanabileceği sosyal tesis içerisinde her şeyi düşündüklerini dile getiren Çam, “Firmamız bünyesinde bulunan sosyal tesisimizin amacı çalışanlarımızı dinlendirmek ve fabrika ortamını sevdirmektir. Bu sosyal tesis ile birlikte çalışanlarımızın işe daha rahat adapte olabilmelerini, motivasyonlarını, işe olan isteklerini ve çalışanlarımızın performansını artırmayı hedeflemekteyiz. Hafta sonları ve mesai saatleri dışında yararlandıkları bu sosyal tesisimizde spor yapabilecekleri spor aletleri ile daha sağlıklı bir yaşam oluşturmakla beraber yine sosyal tesisimizde bulunan masa tenisleri, bilardo masaları, langırt, tavla, santraç ve kütüphane bölümümüzle çalışanlarımız iş stresinden uzak ve daha iyi bir çalışma ortamı sunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
ÇALIŞTIRACAK İŞÇİ BULAMIYORUZ
Eren Tekstil firmasının 1992 yılında İstanbul’da kurulduğunu ve 2004 yılına kadar İstanbul’da faaliyet gösterdiğini hatırlatan Çam, şunları kaydetti: “ Bu yıla kadar Anadolu’ya açılmak ve fabrikamızı Anadolu’da büyütme düşüncemiz vardı. 2004 yılında Yozgat aşığı olan, Yozgatlı bir iş adamı arkadaşımızın tavsiyesiyle Yozgat’la ilgili araştırmalara başladık. Gördük ki burada yeteri kadar iş gücü var ve Organize Sanayi Bölgesinin de teşvikleri cazip. 2004 yılından bu güne kadar tüm üretimimizi Yozgat’ta gerçekleştiriyoruz. En büyük sıkıntımız işçi bulamama noktasında. 400 kişi kapasitemiz olmasına karşın biz 200 kişi ile üretimimize devam ediyoruz. Geçmişten kalan ön yargıları yıkmakta maalesef zorlanıyoruz. Tam gün 4 vardiya şeklinde çalışıyoruz. Maaşımız bir gün dahi gecikmemiştir. Sigortasız eleman kesinlikle çalıştırmayız. Kurumumuz devlet dairesi disipliniyle çalışmalarına devam etmektedir. Önceliğimiz çalışanlarımızın huzurudur. Tüm üretimini burada yaptığımız ürünlerin paketleme işlemini maalesef Yozgat’ta yeteri kadar eleman bulamadığımız için İstanbul’a gönderiyoruz ve paketleme işlemini orada gerçekleştiriyoruz. Firma olarak bizim bugün 200 işçiye ihtiyacımız var. Ben Yozgat’ta işsizlik sorunu olduğunu düşünmüyorum”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.