""

Ayhan Çelik, sayesinde Yozgat’ta kapanan 230 fabrika gündeme geldi « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:31

Ayhan Çelik, sayesinde Yozgat’ta kapanan 230 fabrika gündeme geldi

Yozgat Genç Sanayi ve İşadamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı ve Çelikler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Yozgat’la ilgili verdiği bilgilerde kapanan 230 fabrikayı da dile getirmesi Sözcü Gazetesi Yazarı hemşerimiz Saygı Öztürk ‘ün dikkatini çekti.

Ayhan Çelik, sayesinde Yozgat’ta  kapanan 230 fabrika gündeme geldi
Son Güncelleme :

24 Ekim 2018 - 7:00

Yozgat Genç Sanayi ve İşadamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı ve Çelikler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Yozgat’la ilgili verdiği bilgilerde kapanan 230 fabrikayı da dile getirmesi Sözcü Gazetesi Yazarı hemşerimiz Saygı Öztürk ‘ün dikkatini çekti.
Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’ın Yozgat ziyareti ve öncesinde basın mensupları Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirdiği toplantının detaylarını Sözcü Gazetesi’ndeki köşe yazısında değerlendiren Saygı Öztürk, yazısında şu ifadeleri kullandı: “Sorgun’da köy ve mahalle muhtarları derneği, ziraat odası, sanayi ve ticaret odası, taşıyıcılar kooperatifi, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı konuştu. Neredeyse ‘Allah razı olsun. Hiçbir sorunumuz yok’ dediler. Fuat Oktay dayanamadı, ‘Madem sorunlarımız yok, neden bu kadar göç veriyoruz?’ deme gereğini duydu.
Anlaşılan, konuşanların sorunları yok. Konuşturulmayanları dinlemek gerekiyordu. Fuat Oktay, otelden ayrılırken yanına Yozgat Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ayhan Çelik yaklaştı, “Sayın başkanım, Yozgat’la ilgili bu şekilde açık yüreklilikle konuşmanızdan dolayı teşekkür ederim. Kentimizin gelişmesi için gerek termalde, gerek sanayide, gerekse üniversitede, tarım ve hayvancılıkta iller arasındaki farklılıklardan dolayı Yozgat’a bir ayrıcalık verilmesi gerekir.
Asıl söyleyecekleri de bunun ardından şöyle geldi: “Efendim, Yozgat’ta 13 bin 300 işsiz var. 2 bin kişi işsizlik maaşı alıyor. Bunun yanı sıra Yozgat’ta irili ufaklı 230 fabrika kapandı. Eğer bu fabrikaları çalıştırırsak, yeniden üretime geçirirsek ortalama 40 kişi çalışırsa 9 bin 600 kişi, her çalışanın ailesi ortalama 5 kişi olursa bu durumda 45 bin kişi eder. Yozgat ilimiz, üretime yönelik sanayileştikçe, büyümeye başladığında göç veren olmaktan çıkıp göç alan il konumuna gelir.”
Ayaküstü Ayhan Çelik’in anlattıkları, Fuat Oktay’ın ilgisini çekti. Çelik konuşmasını sürdürdü: “Nüfusumuz işsizlik yüzünden 600 binden 418 bine indi. Üniversitemizde 22 bin öğrenci var. Ama veterinerlik, hukuk fakültelerimizde öğretim görevlisi yok. Birçok bölüm açılamıyor. Memleketimizde 40 un fabrikası vardı kapandı. Buğdayı Çorum’a satıyoruz, oradan un alıyoruz. İlçelerimiz termal yönünden alabildiğine zengin ama bunları da kullanamıyoruz.” Fuat Bey, hemşehrisi Ayhan Çelik’in hazırlıkları yaptıktan sonra randevu istemesini önerdi. Ayhan Çelik, kapsamlı bir hazırlık yaptı. Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı’na başvurdu ve şimdi saraydan randevu bekliyor. “
Yozgat’la ilgili düzenlenen her platforma katılarak şehrin sorunlarını, gelişmesi ve kalkınmasına yönelik düşüncelerini açık yüreklilikle ifade eden YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik, Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşerimiz Fuat Oktay’a da ilettiği Yozgat’ın sorunları usta gazeteci hemşerimiz Saygı Öztürk’ünde dikkatinden kaçmayarak gündem olmayı başardı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.