""

AYM’den ek vergi kararı « Yeniufuk Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 02:18

AYM’den ek vergi kararı

Anayasa Mahkemesi, deprem nedeniyle kurumlar vergisine bir defaya mahsus ek vergi getirilmesini öngören düzenlemenin iptal talebini reddetti. Karar, ek vergi getirilmesini öngören düzenlemenin yürürlükte kalmasını sağladı.

AYM’den ek vergi kararı
Son Güncelleme :

22 Nisan 2024 - 18:30

Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinin ardından çıkarılan 7440 sayılı kanunla, afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması ve bölgenin yeniden inşası için bir defaya mahsus olmak üzere yüzde 10 ek kurumlar vergisi alınması hükme bağlanmıştı. Ancak bu düzenlemenin iptal talebi, Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.
Mahkemenin gerekçeli kararında, benzer durumlarda daha önce alınan kararlar ve olağanüstü durumlar karşısında ek vergi uygulamasının mali güvenlik ve vergi yükünün adaletli dağılımı ilkelerine uygun olduğu belirtildi. Bu kararla, ek vergiye ilişkin düzenlemenin meşruluğu vurgulanmış oldu.
Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla, deprem gibi olağanüstü durumlarda alınan vergi önlemlerinin hukuksal dayanağı ve geçerliliği bir kez daha teyit edilmiş oldu./Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.