""

Bağrıbütün kavunu tescillenecek « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 03:42

Bağrıbütün kavunu tescillenecek

Bozok Üniversitesi tarafından Aydıncık ilçesinde yetiştirilen Bağrıbütün kavununun tanıtılması ve markalaşması amacıyla morfolojik ve karakterizasyon çalışmaları üniversite ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Bağrıbütün kavunu tescillenecek
Son Güncelleme :

13 Eylül 2017 - 7:00

Yozgat’ın kuzeyinde yer alan, İç Anadolu-Karadeniz geçiş bölgesi iklimine sahip Aydıncık ilçesinde yetiştirilen ve yer muzu diye de adlandırılan Bağrıbütün kavununun tanıtılması, markalaşması ve patenti için gerekli çalışmalar Bozok Üniversitesi tarafından yapılacak.
Bağrıbütün kavunun tescillenmesi amacıyla ilçe belediyesinden görevlendirilen heyet, Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ve Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yaşar Karadağ’ı makamlarında ziyaret ederek ilçe için önemli bir geçim kaynağı olan Bağrıbütün kavunu ikramında bulundu. Bağrıbütün kavunu Aydıncık İlçesi’ne özgü bir tarım ürünü olması dolayısıyla da ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken heyet, Bağrıbütün kavununun tanıtımı, markalaşması ve tescillenmesi adına Bozok Üniversitesi’nin destekçi olması talebinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey’de kavunun hak ettiği değeri bulması ve ilçe ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak gerekli desteğin sağlanacağını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.