""

Bahçecik barajı ile 80 bin dekar alanda sulu tarım yapılabilecek « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:28

Bahçecik barajı ile 80 bin dekar alanda sulu tarım yapılabilecek

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Akdağmadeni ilçesinde hızla devam eden Bahçecik Barajı’nın tamamlandığında tarım sektörü için büyük bir önem arz edeceğini belirtti. Vali Özkan, barajın 33.24 milyon metreküp depolama hacmiyle 80 bin dekarlık tarım arazisinde sulu tarımın yapılabilmesine olanak sağlayacağını ifade etti.

Bahçecik barajı ile 80 bin dekar alanda sulu tarım yapılabilecek
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2024 - 17:16

Barajın tamamlanmasıyla birlikte 80 bin dekarlık alanın sulu tarıma açılacak olması, Yozgat’ın tarımsal üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak ve bölge çiftçilerine yeni olanaklar sunacak.
Yozgat’ın, tarım açısından büyük bir potansiyele sahip bir il konumunda. İnandık Barajı ve Bahçecik Barajı gibi su kaynaklarının yanı sıra diğer baraj ve göletlerin de tarım üretim potansiyelini artıracağını belirten Vali Özkan, tarımın Yozgat ekonomisi için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
Bahçecik Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte Yozgat’ta tarımın modernizasyonu ve verimliliğinin artacağını ifade eden Vali Özkan, su kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılmasının bölge çiftçileri için önemli bir destek olacağını belirtti.
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Bahçecik Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte bölgenin tarımsal üretimde daha rekabetçi hale geleceğini ve ekonomik anlamda büyüme ve kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
Vali Özkan, “Yozgat’ımız açısından önemli olan bu büyük hizmet, İlimize, ilçemize ve bölge çiftçimize hayırlı olsun. Bu önemli yatırımın ilimize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. “diye konuştu./Ferhat ÖZER

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.