""

Bahçeli, yerelde ittifakı bitirdi « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:03

Bahçeli, yerelde ittifakı bitirdi

Bahçeli, yerelde ittifakı bitirdi
Son Güncelleme :

24 Ekim 2018 - 7:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ‘İttifak arayışımız kalmadı’ yerelde Cumhur İttifakına son verdiklerini ima ederek 31 Mart’ta yapılacak seçime ittifakla değil MHP bayrağı altında gireceklerini açıkladı.

Aslında bu durumun bu noktaya geleceği aylar öncesinde yaşanan birkaç olayda görüş ayrılıklarının olmasıyla baş göstermişti. Son olarak Danıştay’ın “Andımız” kararı sonrası her iki partiden de karşılıkla salvoların yapılması yerelde yapılması planlanan ittifakın bozulmasına tuz biber ekti.

Bahçeli, Parti grubunda yaptığı konuşmada çok sert sözlerle yerelde ittifakın bitirilmesi nedenlerini anlattı. Sayın Bahçeli’nin konuşmasını milletvekilleri ve partililer coşkulu bir şekilde alkışlayarak destek verdi. Bahçeli, af konusu, Bronson krizi ve son olarak Andımız kararıyla AK Parti ile fikir ayrılıkları yaşadı. Bu konular uzun konular her iki partide olaylara kendi penceresinden bakıyor ve her ikisi de haklı olduklarını iddia ediyor.

Asıl mesele bundan sonra bu iki partinin seçim stratejisini nasıl belirleyeceği ve nasıl yol alacağı. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli,  daha önce İstanbul’dan aday çıkarmayacaklarını açıklamış ittifak adına AK Partiye destek olacaklarını belirtmişti. Dün yaptığı konuşmada ise her seçim bölgesinde kendi adayları ile seçime gireceklerini söyledi. Bu da demek oluyor ki MHP ülkenin her bölgesinde kendi adayı ile seçime girecek ve İstanbul’da da MHP kendi adayını çıkaracaktır.

Sayın Bahçeli, Grup Toplantısında yaptığı konuşmanın ardından bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada “”Cumhur ittifakı devam ediyor, yerelde ittifak yok”  diyerek Cumhur İttifakına bağlılığını belirtse de yerel seçim sürecinde bu ittifakında sağlıklı bir şekilde ilerleyemeyeceği aşikar gözüküyor. Önümüzde önemli bir yerel seçim var. Her iki parti de kendi adayının kazanması için bütün kozları masaya süreceklerdir. Hal böyle olunca zaman zaman birbirlerini sert sözlerle eleştireceklerdir. Bu siyasetin doğasında var, kazanmak için iki parti de ellerinden gelen  gayreti gösterme mecburiyetindedir.

Bu durumda seçime MHP daha avantajlı olarak gireceğini düşünüyorum. Çünkü MHP’nin genel seçimlerdeki almış olduğu oyları koruduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkıyor. Fakat AK Parti’nin oylarında azda olsa bir düşüş söz konusu. Seçmen kitlesi,  yerel seçimlere genel seçim yapılacak gözüyle bakmıyor ve farklı yaklaşıyor. Bu durumda adayın yıpranmamış, adının herhangi bir şaibeye karışmamış olması kıstaslarını gözeterek yaklaşıyor.

Bahçeli’nin dünkü konuşması partisinin tabanında büyük bir heyecan yarattı. Yozgat’ta MHP güçlü bir aday çıkarır ve organizeli bir şekilde yapacağı çalışma ile tekrar Yozgat Belediyesini alması hiçte zor değildir. Bu, sadece merkez değil Yerköy başta olmak üzere bazı ilçeler içinde geçerli olabilir. Siyaseten hareketli bir yerel seçim süreci yaşanacağı dün itibariyle başlamış gözüküyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.