""

Bakan Bozdağ, Gazetecilerin sorun ve isteklerini dinledi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 07:55

Bakan Bozdağ, Gazetecilerin sorun ve isteklerini dinledi

Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere memleketi Yozgat’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Boğazlıyan İlçesinde gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Yozgat ve ilçelerde görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Bakan Bozdağ, Gazetecilerin  sorun ve isteklerini dinledi
Son Güncelleme :

06 Mart 2017 - 7:00

Bakan Bozdağ burada gazetecilerin sorun ve isteklerini dinledi. Hayri İnal Konağında düzenlenen programa Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman’da hazır bulunurken, Adalet Bakanlığı Basın Müşaviri Bilal Çetin’de toplantıda Bozdağ’a eşlik etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Bakan Bozdağ, her ne kadar konuşulanların yazılıp çizilmesini istemese de gazetecilerin sorunlarını ve isteklerini dikkate alarak Vali Kemal Yurtnaç’tan da takip etmesini istedi. İlgili kurum başkanları ile telefonda görüşen Bakan Bozdağ, yerel gazetelerin sorunlarını ileterek, ilan ve reklam gelirleri konusunda ilçelerinde kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda faydalanması gerektiğini belirtti.
YOZGAT AK PARTİ İKTİDARIYLA
YATIRIM VE
HİZMETLERE
KAVUŞTU
AK Parti iktidarı döneminde Yozgat’ın yatırım ve hizmetlere kavuştuğunu vurgulayan Bakan Bozdağ, “limize yapılan yatırımlar asla küçümsenemeyecek çok büyük yatırımlardır. Eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye pek çok alanda Yozgat’ımız hizmetlere kavuşmuştur. Eğer ülkemizde 2 şehirde bir yatırım yapılacaksa bunun mutlaka biri Yozgat’a da yapılmıştır. Üç ilde ya da beş ilde bir yatırım yapıldı ise bunun mutlaka biri de Yozgat’ımıza yapılmıştır.”dedi.
HAYAL EDİLEMEYEN PROJELERİ
GERÇEKLEŞTİRDİK
Yozgat’ta hayal bile edilemeyen projeleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Bozdağ, “Şehrimiz Bozok Üniversitesine bizim dönemimizle kavuştu. Adeta bacasız fabrika olan üniversitemizin gelişimini hep birlikte sağlıyoruz. Yine Yozgat’ımıza fiziki ve genel durumu bakımından son derece modern bir hastaneyi hizmete soktuk. Avrupa standartlarının üzerinde olan hastanemizde insanlarımız artık hizmet standardının daha iyi en iyisi olmasını istiyor. Hızlı tren konusunda hiçbir sıkıntı yok. Güzergahlarda çalışmalar devam ediyor. Tarım ve hayvancılık konusunda bölgemize önemli yatırımlar yapıldı ve yapılmakta. 2005 yılında kurulan Devecipınar Damızlık Üretim Çiftliği ülkemizde damızlık düve piyasasını belirler hale geldi. Et Süt kurumu tesisi bölgemiz hayvancılığının gelişmesinde büyük önem taşıyor. Yine 3 bin kişilik cezaevi projesinde sona gelindi. Yerköy ve Boğazlıyan İlçemizde yapılacak olan cezaevi, yine Yerköy İlçemize yapılması planlanan yeni hastanemiz önemli hizmetlerdir. Elbette cezaevi yapılmasıyla övünmüyoruz ama buraya yapılan cezaevinde en az bin kişi istihdam edilecek.
Diğer unsurları da düşündüğümüzde ekonomik anlamda şehrimize büyük katkı sağlayacak. Diyanet eğitim merkezimiz, adli tıp kurumuzda önemli yatırımlardır. Hava alanı ve 2 Organize Sanayi Bölgemizin faaliyete geçmesiyle Yozgat ekonomik ve sosyal anlamda büyük bir ivme kazanacaktır. ”diye konuştu.
HİÇ BİR PROJEMİZ YARIM KALMAMIŞTIR
Eskiden başlanılan ve çürümeye terk edilen projelerin AK Parti iktidarları döneminde tamamlandığını söyleyen Bakan Bozdağ,”1990’lı yıllarda temeli atılan yarım kalan ve çürümeye terk edilen pek çok projeler bizim iktidarımız döneminde tamamlanmıştır. Rehabilitasyon Merkezi, Emniyet Müdürlüğü binası, Yozgat Kadın Doğum Hastanesi ve daha sayamadığımız pek çok projeyi AK Parti iktidarı döneminde tamamlanarak hizmete açılmıştır. Yapılan hizmetleri kimse görmezden gelemez. Yozgat gazetelerinde yapılan hizmetler yeterince yer almadığı için vatandaşlarımız tam anlamıyla vakıf olamıyor. Ama bir gerçek var oda Yozgat’ımız her alanda yatırım ve hizmetlere AK Parti iktidarları döneminde kavuştu.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.