""

Bakan Bozdağ: “Haber açık iftiradır” « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 01:59

Bakan Bozdağ: “Haber açık iftiradır”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir gazetenin manşetinde yer alan “Adalet Bakanı savcıya talimat verdi, saldırgan serbest kaldı” haberine sert bir dille tepki göstererek, “Haber açık iftiradır” dedi.

Bakan Bozdağ: “Haber açık iftiradır”
Son Güncelleme :

10 Mart 2017 - 7:00

Adalet Bakanı Bozdağ, bir gazetenin manşetinde yer alan “Adalet Bakanı savcıya talimat verdi, saldırgan serbest kaldı” haberine ilişkin açıklamada bulundu. Gazetecilik mesleğinin ilkelerine sadık yapılması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, herkesin iddiasını ispatla mükellef olduğunu ifade etti. İddiasını ispat edemeyenlerin müfteri olduğunu belirten Bozdağ, şu paylaşımda bulundu:
“Gazetecilik mesleği ilkelerine sadık gazeteler, bir konuyu manşet yaparken doğruluğunu araştırır, sonucuna göre yazıp/yazmamaya karar verir. Yegane gazetecilik ilkesi, AK Parti’ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza düşmanlık olan bir gazeteden ahlaklı ve ilkeli habercilik elbet beklenemez. Herkes iddiasını ispatla mükelleftir. İddiasını ispat edemeyen müfteridir. Böyle bir talimat yoktur. Olmayan talimat, iftira ile var edilemez.
Yapılan gündeme gelmek isteyen bir şahsın hem Cumhuriyet Savcısına hem de Adalet Bakanı olarak şahsıma tartışmasız bir iftirasıdır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.