""

Bakan yardımcısı Öztürk Roma Hamamında incelemelerde bulundu « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:22

Bakan yardımcısı Öztürk Roma Hamamında incelemelerde bulundu

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, tarihi Roma Hamamında incelemelerde bulundu.

Bakan yardımcısı Öztürk Roma  Hamamında incelemelerde bulundu
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk’e Roma Hamamı, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Roma Hamamı’nın hem Yozgat hem de ülkemiz için önemli bir değer olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Geçmiş yıllarda Roma Hamamı üzerine ve etrafına iş yerleri ve evler yapılmış. Başlatılan çalışmayla bir kısmı yıkılarak tarihi yapının şu anki görünen kısmı ortaya çıkmış. Burası hem Yozgat hem de Türkiye için önemli bir hazine. Bu bölgede ki işyerleri için kamulaştırma yasası çerçevesinde işlemlere başlandı. Bu çalışmaları yaparken de halkın menfaatlerini ön planda tutacağız. Bölge halkını kısa, orta ve uzun vadede sıkıntıya sokmayacağız” dedi.
Tarihi yapı için bir master planı hazırladıklarını ifade eden Vali Yurtnaç, “Kendimize hazırladığımız bir yol haritası var. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yapacağız. Tarihi bölgelerimizi içeren bir yol haritası oluşturarak bu bölgeye turist çekmek istiyoruz. Sarıkaya’da yüksek standartlı, 5 yıldızlı, 200-250 yataklı bir otel yaparak buraya gelen turistlerin konaklamalarını sağlayacağız. Toplantı salonları ile Bozok Üniversitesi’nin yapacağı fizik birimleri ile kaplıca ve termalde sağlık turizmini burada gündeme getireceğiz. 2 bin yıllık tarihin karşısında da turistler konaklama imkanı bulacak” diye konuştu.
Vali Yurtnaç, Roma Hamamı’nın sadece Sarıkaya ve Yozgat’ın tanıtımı açısından değil, ülkemizin yurt dışına tanıtımı açısından da büyük bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.