""

Bakanlıktan, normal doğum oranını yükselten doktora başarı belgesi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:17

Bakanlıktan, normal doğum oranını yükselten doktora başarı belgesi

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Yozgat Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Ertan Akpınar’a normal doğum yapma oranını yükselttiği, sezaryen oranını azalttığı için, Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen başarı belgesi Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç tarafından Valilik Makamında takdim edildi.

Bakanlıktan, normal doğum oranını  yükselten doktora başarı belgesi
Son Güncelleme :

15 Mart 2017 - 7:00

Yozgat’ta sezaryen oranının, Türkiye sezaryen oranının altında olması, sağlık alanlarında gerçekleşen başarılar arasına girdi.
Yozgat’ta 2016 yılında normal doğum oranı yüzde 62 ile 2 bin 132, sezaryen oranı ise yüzde 38 ile bin 348 olmak üzere toplamda 3 bin 480 doğum gerçekleşti, ilk kez sezaryen olanların oranı ise yüzde 15 olarak kayıtlara geçti.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, sezaryen oranlarının düşürülerek normal doğumun teşvik edilmesinin anne ve bebek sağlığı açısından önemli olduğunu belirtti. Dr. Kurca, “Ülkemizde sağlıklı nesiller için her türlü koruyucu tedbir ve desteği alarak anne, çocuk ve ergen sağlığını korumak ve geliştirmek amacı ile “Anne ve Çocuk Sağlığı Hizmetlerinde Standardizasyonu sağlamak, hizmetin kalitesini ve sunumunu iyileştirmek, hizmetlerin etkin kullanımını artırmak” hedeflenmektedir. Bu bağlamda Bakanlığımızın 2014 – 2017 Stratejik Planında belirlenen, Sezaryen Doğum Ve Primer Sezaryen Doğum oranları doğrultusunda “Anne, Bebek, Eylem Planı” kapsamında çalışmalar yürütmekte olduğu bildirilmiştir. Söz konusu eylem planı kapsamında birliğimize bağlı Yozgat Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Ertan Akpınar’a yaptığı çalışmalarla ilimizde normal doğum oranını yükselttiği için, Sağlık Bakanlığımız tarafından başarı belgesi verilmiştir. Doktorumuz Ertan Bey’e başarılarının devamını dilerim” dedi.
VALİ YURTNAÇ’TAN BAŞARI BELGESİ
Vali Kemal Yurtnaç’ta normal doğumun bir annenin yaşayabileceği en güzel mucizelerden birisi olduğunu söyledi.
Anne olmanın ve bebeğini kucağına almanın her anne adayının sabırsızlıkla beklediği bir an olduğunu kaydeden Vali Yurtnaç, “Son yıllarda doktorların kendilerine olan güvenlerinin artması, özellikle hastane ve ameliyathane koşullarının iyileşmesi ve anestezi tekniklerinde ki ilerleme anne adaylarını normal doğum yapmaya yönlendirmiştir. Gebeliğin ilk gününden itibaren anne adayları normal doğum hakkında bilgilendirilmeli ve normal doğum için cesaretlendirilmeleri gerekmektedir. Yozgat’ta normal doğum yapan kişi sayısında gözle görülür bir artış yaşanmış. Buna öncülük eden Yozgat Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı Ertan Akpınar’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İlimize yapılan en önemli yatırımlardan birisi olan Yozgat Şehir Hastanesinin ve alanlarında uzman doktorlarımızın daha birçok başarılara imza atacağı kanaati taşıyorum. Bu tür başarı ve yapılacak çalışmalarla, önümüzdeki dönemlerde Yozgat’ın sağlık turizminde de söz sahibi olması için girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.