""

Bakıcı’dan araç sahiplerine 1 Aralık kış lastiği uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 03:37

Bakıcı’dan araç sahiplerine 1 Aralık kış lastiği uyarısı

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, 1 Aralık Perşembe günü bugün yürürlüğe girecek olan ticari araçlara kış lastiği uygulaması ile sürücüleri hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Bakıcı’dan araç sahiplerine  1 Aralık kış lastiği uyarısı
Son Güncelleme :

01 Aralık 2016 - 7:00

Yozgat Şoförler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Ticari araç sürücülerine yönelik uyarısında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yürürlüğe giren ‘Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkındaki Yönetmelik’ gereği, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyeceğini bildirdi. Uygulamanın 1 Aralık 2016 tarihinde başlayacağını vurgulayan Bakıcı, yönetmelikteki esaslara uymayarak lastiklerini değiştirmeyen araç sürücülerine 602 lira idari para cezası verileceğin altını çizdi. Uygulamanın 1 Aralık 2016 tarihinde başlayarak 1 Nisan 2017’de sona ereceğini söyledi. Bakıcı, araç sahiplerini uyararak, şunları ifade etti: “Yolcu ve eşya taşımacılığı yapan araçların her yıl 1 Aralık 2016 – 1 Nisan 2017 tarihleri arasında zorunlu kış lastiği kullanması gerekmektedir. Araç sahiplerimizin cezai işleme maruz kalmamaları için bugünden itibaren araçların kışlık lastiklerini değiştirmesini istiyoruz. Zorunluluğun yanı sıra bu uygulama araç sürücülerimizin can ve mal güvenliği açısından da son derece önemlidir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.