""

Bakıcı’dan sürücülere uyarı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:22

Bakıcı’dan sürücülere uyarı

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhamı Bakıcı, kar yağışının etkin olduğu mevsim şartlarında araçlara kış lastiği takılması kadar görüş mesafesinin net olabilmesi için silecek ve far sistemlerinin düzgün çalışmasının önem taşıdığını bildirdi.

Bakıcı’dan sürücülere uyarı
Son Güncelleme :

09 Ocak 2017 - 7:00

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhamı Bakıcı, kış mevsiminde güvenli yolculuk için en önemli konunun kış lastiği olduğunu söyledi.
Kış lastiği olmayan araçların karlı ve ıslak yolda kaymasının önlenemeyeceğini belirten Bakıcı, “Kış lastiğinin özelliği soğuk havada yumuşak kalarak zemini tutmasıdır. Onun için kış lastiği olmazsa olmazdır. Sürücüler kış mevsiminde araçlarını daima yavaş sürmesi önemlidir” dedi.
Bakıcı, karlı, buzlu ve ıslak zeminde durma mesafesi uzadığından ani fren yapılmaması uyarısında bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aracımız kaymaya başladıysa yolun üzerinde duracak şekilde direksiyonu kullanalım. Araç sağ tarafa kayıyorsa sola, sol tarafa kayıyorsa sağ tarafa direksiyonu tutarak ayağımızı gazdan çekmeliyiz. Gaza basmak en tehlikeli iştir. Gazdan ayağımızı çektiğimizde aracımızın motordan fren yapmasını sağlayarak yolun üstünde aracımızı durdurmaya çalışmamız lazım. Islak ve kaygan zeminde kontrollü ve güvenli hareket etmek daha iyidir. Karda ve siste aracın görüş mesafesinin net olması lazım. Otomobil kullanan kişilerin pek çoğunun silecekleri camı tam silmiyor. Dolayısıyla silecek lastiklerini kış öncesi kontrol etmek veya değiştirmek şarttır.”
Kötü hava şartlarında görüş mesafesinin çok önem taşıdığına değinen Bakıcı, “Kış lastiği kadar önemli bir konuda farların, sinyal, stop ve park lambalarının tam çalışır olmasıdır. Kötü hava şartlarında görüş mesafesi düştüğünden araçlar birbirleriyle ışık vasıtasıyla konuştuğundan aydınlatma sistemini kontrol ettirmeliyiz” ifadesini kullandı.
Bakıcı, araçların camlardaki olası buğulanmanın önlemesi açısından klimasının da iyi çalışması gerektiğini vurgulayarak, sürücülerin etrafını net görebilmesinin olası kazaları önleyeceğini kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.