""

Balık fiyatları düştü « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 22:40

Balık fiyatları düştü

Yozgat’ta geçen hafta balık fiyatlarında yaşanan artış normale döndü. Balık tezgahları tekrar canlanırken vatandaşta balığa akın etti.

Balık fiyatları düştü
Son Güncelleme :

10 Aralık 2016 - 7:00

Yozgat’ta balıkçılık yapan Mustafa Gökberk, Türkiye’yi etkisi altına alan olumsuz hava şartları nedeniyle balıkçıların geçen hafta denize açılamadığını ancak havaların tekrar normale dönmesiyle tezgahların balığa doyduğunu söyledi. Geçen hafta yükselen balık fiyatlarının hafta ortasıyla birlikte tekrar düştüğünü belirten Gökberk, vatandaşların Yozgat’ta en çok hamsi ve çinekopu tercih ettiğini ifade etti. Geçen hafta 10 liraya satılan hamsinin kilosu 8 liraya 25 liraya satılan Çinekopun kilo fiyatı ise 20 liraya düştü. Tezgahta yer alan balık çeşitlerinin fiyatı ise şu şekilde oluştu: “Alabalık 15 lira, palamut tane 5 lira, mezgit 15 lira, levrek ve çupranın kilogramı ise 30 lira” Karadeniz’de fırtınanın dinmesiyle birlikte balıkçıların ağlarını doldurduğunu bildiren Gökberk, “Birkaç gündür vatandaşlarımız balık almakta güçlük çekiyordu ancak bol miktarda yapılan av sayesinde fiyatlar tekrardan düştü. Kilosu 10 liraya çıkan hamsinin 8 liraya düşmesi en çok vatandaşımızı sevindirdi. Yine tezgahta yer alan çinekopu da hamsiden sonra Yozgat halkı tercih ediyor” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.