""

Balkan gezisinden dönen öğrenciler Vali Yurtnaç’ı ziyaret etti « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 14:07

Balkan gezisinden dönen öğrenciler Vali Yurtnaç’ı ziyaret etti

Yozgat Valiliği ile Oran Kalkınma Ajansı arasında yapılan protokol ile Yozgat’ta 9 ve 10’uncu sınıf öğrencileri, şehit çocukları, sevgi evleri, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği evlerinde kalan çocuklar dahil 2 bin öğrenciye verilen Değerler Eğitimi’nin ardından Makedonya ve Kosova gezisine giden öğrenciler gezi dönüşü Vali Kemal Yurtnaç’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Balkan gezisinden dönen öğrenciler  Vali Yurtnaç’ı ziyaret etti
Son Güncelleme :

31 Ocak 2017 - 7:00

Valilik toplantı salonunda öğrencileri kabul eden Vali Yurtnaç, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Osmanlı’nın Balkan topraklarında 400 sene kaldığını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Bizim kültürel olarak tarihte bir saat bile beraber olduğumuz insanlar bizim akrabalarımızdır, kardeşimizdir, dostumuzdur. Bu bilinçle olursak, onlar hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun hiç önemli değil. Önemli olan onlarla bir gönül birlikteliğimizin, gönül bağımızın olmasıdır. Bizim atalarımız savaşın dışında gittikleri hiçbir yere gözyaşı ve kan götürmemiştir. Gittiği her yere adalet götürmüştür. Onun için siz Balkanlara gittiğiniz zaman sizleri severler, size saygı gösterirler, evlerinin kapılarını sizlere açarlar. Bizim atalarımız bizlere böylesine güzel bir miras bırakmış. Bizlerde atalarımızdan aldığımız bu mirası bizden sonraki nesillere adaleti, doğru, düzgün bir şekilde vereceğiz” diye konuştu.
VALİ YURTNAÇ’A TEŞEKKÜR
Değerler Eğitimine katılan ve kurada ismi çıkıp Balkan gezisine katılan öğrenciler ise, kendilerini Kosova ve Makedonya gezisi ile ödüllendirdiği için Vali Kemal Yurtnaç’a teşekkür etti.
Balkanlarda ki gözlemlerini aktaran öğrenciler, “Biz geziye gitmeden önce orada ki insanlarla nasıl anlaşacağız, kültürlerimizin birbirine uyumu nasıl olacak gibi ön yargılarla geziye gittik. Gördüğümüz manzara bizi oldukça şaşırttı. Onlarda Türkçe konuşuyor, kültürlerimiz hemen hemen aynı ve bizi gerçekten çok sıcakkanlı bir şekilde karşıladılar” diye konuştular.
OSMANLININ İZLERİ HALEN DURUYOR
Birçok tarihi yapıda Osmanlının izlerinin olduğunu kaydeden öğrenciler, “Camiler, köprüler, medreseler, türbeler kısacası nereye bakarsanız bakın Osmanlının izlerini taşıyan bir ülke. Biz bu eserleri burada görmekten dolayı çok mutlu olduk. Ecdadımızla bir kez daha gurur duyduk. 600 yıl dünyaya hükmetmiş, gittiği her yere adalet getirmiş bir milletin torunları olarak onların eserlerini yerinde görüp, onların yaptırdığı camilerde namaz kılmanın, onların yaptırdığı köprülerin üzerinden geçmenin, onların sancağının dalgalandığı topraklara adım atmanın mutluluğunu yaşadık. Bizlere bu imkanı tanıdıkları için Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç’a tekrar teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.