""

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 09:00

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Yozgat Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yürütülmekte olan Okul Destek Projesinden yararlanan çocuklara bisiklet hediye edildi.

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi
Son Güncelleme :

13 Eylül 2018 - 7:00

Yozgat Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yürütülmekte olan Okul Destek Projesinden yararlanan çocuklara bisiklet hediye edildi.
Ailelerde çocuk adına bir farkındalık oluşturmak, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanları sunmak amacıyla yürütülen, Okul Destek Projesinin etkinliğini arttırmak amacıyla akademik açıdan başarı gösteren sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere düzenli katılım sağlayan 20 çocuk bisikletle ödüllendirildi.
Yozgat Valiliği Fuaye Alanında gerçekleşen ödül töreninde konuşan Vali Kemal Yurtnaç, “Şu faaliyetler o kadar önemli ki sadece bir diploma ile sonuçlanmıyor. Eğitim ve öğretim hayatımızdaki önemli unsurlardan ikisi. Öğretim dediğimiz şeyi okullarda yapıyoruz. Yani okula gidiyorsunuz okulunuz bitince sizlere bir diploma veriyorlar. Eğitim ise insan doğuyor, ailesinden ve çevresinden aldığı şeyler var.
Ölene kadar yeni bir şeyler öğreniyorsunuz. Bunda diploma falan yoktur. Sadece hayatınızı kolaylaştırır. Hayattan aldığınız tadı artırır veya azaltır. Bu maksatla biz eğitim ve öğretime önem veriyoruz. Milli Eğitim Bakanımızın güzel bir tabiri var. Diyor ki, ‘Karnenin iki tarafı vardır, birisi talim diğeri terbiye’ Talimi okullarda alıyorsunuz, terbiyeyi de hem okuldan hem aileden hem çevreden alıyorsunuz. Bu nedenle şu yapılan faaliyetler çok önemli. Trafik polisi olmuşsunuz, rektörlüğe gitmişsiniz, hastaneye gitmişsiniz. Belki bunlar hayatınızın ileriki yıllarında karşılaşacağınız şeyler. Şimdiden bunların heyecanını yaşamak güzel şeyler” dedi.
Bu güzel çalışmaların artırılması gerektiğini belirten Vali Yurtnaç, “Sadece okullar değil, tecrübeli insanlardan ve hayatın akışından da çok şey öğreneceğiz. Bu öğrendiğimiz şeylerde bizi hayata hazırlıyor. Bu maksatla okul destek projelerinin artırılarak devam etmesini diliyoruz. Bu projede emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gençlerin bağımlılıktan uzak durması gerektiğini kaydeden Vali Yurtnaç, “Alkol, sigara, uyuşturucu ve madde bağımlısı olmayacağız. Bunun yanında teknoloji bağımlısı da olmayacağız. Hepimizin elinde akıllı telefonu var. Biz ona bağımlı olmayacağız, onun bizi yönetmesine izin vermeyeceğiz. Biz onu yöneteceğiz. Onlar bizim hayatımızı rahatlatmak ve kolaylaştırmak için bir araç. Ama bu teknolojinin karşısında saatlerimizi geçirmeyeceğiz. Her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durmanızı istiyorum. Zira sizler bizim ve ülkemizin geleceğisiniz. Biz sizleri ne kadar güzel eğitebilirsek bu ülke o kadar yücelecek, gelişecektir. Ben almış olduğunuz bu bisikletleri kazasız belasız kullanmanızı diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından 20 çocuğa bisiklet hediye edilerek deneme sürüşleri yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.