""

BAŞBAKANIN BİZE BİR SÖZÜ VARDI! « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 17:56

BAŞBAKANIN BİZE BİR SÖZÜ VARDI!

BAŞBAKANIN BİZE BİR SÖZÜ VARDI!
Son Güncelleme :

04 Nisan 2017 - 7:00

Son günlerde yerel basını takip edenler bilir.

Önemli haberlerin ortak noktası Yozgat.

Bu bağlamda bugüne dair birkaç kelam etmekte fayda görüyorum.

Sayın Binali Yıldırım bize bir söz vermişti.

Şimdi bu sözü hatırlatmanın tam zamanı diye düşünüyorum…

Daha önce de ifade ettiğim gibi…

Bugün Yozgat tarihi günlerden birini yaşayacak…

Sayın Binali Yıldırım Yozgat’a Başbakan olarak ilk kez gelecek. Yozgat’ı bir Yozgatlı kadar yakından tanıyan, öfr, adet, gelenek ve göreneklerimize yabancı olmayan Sayın Yıldırım, Yozgatlılardan referandumda “evet” demelerini isteyecek.

Yozgat insanı bugüne kadar olduğu gibi şimdide ayağına kadar gelen insana “neden geldin” demeyecektir. Talebe karşılık “hayır” da demeyecektir.

Fakat Yozgat insanın Başbakanla derinden dertleşmeye ihtiyacı vardır. Söz konusu dert anlatmaya sıra geldiğinde bizim insanımızın dili dönmez olur, kafasını sallamakla yetinir. Yozgat insanı bilir ki, ben kafamı sallarsam karşımdaki insan ariftir halden anlar diye düşünür.

Söze başlarken bugün konuşmanın tam zamanı demiştim… Susarak dert anlatmanın vakti belli ki çoktan geçmiş. Dolayısıyla Yozgat insanı 2004 yılından buyana yapılan yerel ve genel seçimlerinin tamamında AK Partiye tavizsiz destek verdi. Fakat karşılığını alıp almadığı her zaman tartışıldı. Dolayısıyla bu tartışmalar devam ederken, Üniversite başta olmak üzere önemli yatırımlar geldi.

Her ne hikmetse bu yatırımların hiçbirisi Yozgat’ın ve Yozgat insanının derdine derman olmadı. Yozgat’ın hastalığını tedavi edemedi.

Basit bir örnek vermek gerekirse Yozgat’ta bugün dahi GÖÇ sorunu hallolmuş değil. Siz bu yazıyı okurken belki bir ya da birkaç aile daha Yozgat’tan göç etmiştir.

Daha öncede söylediğim gibi bir kez daha söylemek gerekirse Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması için istihdam alanları sayısı artırılmalıdır. GÖÇ’ü durdurmanın tek çaresi bu insanlar doğdukları yerde karınlarını doyurmazsa sorun çözülmez.

Yozgat Özel teşvik kapsamına alınmak durumundadır. Yozgat’ta ihtisas üzere sanayi bölgeleri kurulmak durumundadır.  Yozgat 5’inci teşvik kapsamından çıkartılıp 6’ıncı teşvik kapsamına alınmalıdır.

Sohbeti Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın Yozgat’a olan bir sözünü hatırlatarak bitirmek isterim: Sayın Yıldırım Ulaştırma Bakanı olarak görev yaparken Yozgat Valiliğini ziyaretinde Yozgat’a Üniversite ile Şehir arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla “Hafif Raylı Bir Sistem kurabiliriz” demişti. Aradan yıllar geçti. Sayın Yıldırım Ulaştırma Bakanlığını bıraktı, şimdi Başbakan oldu, bu işleri yapmak ya da yapılmasını sağlamak daha kolaydır diye düşünüyorum.

Son söz Yozgat’ın o kadar çok derdi, sıkıntısı var ki bunları anlatmak uzun zaman alır ancak bugün Yozgat kaybettiği bir şeyini bulursa dahi bir kazanım olacaktır.

 

  • Bilinçli eğitimi teşvik etmek, öğrencilerde okuma alışkanlığını artırmak bakımından kitap okuyan birkaç öğrenciyi ödüllendiren Bürokrat!
  • Vergi Mükelleflerini yapılması gereken işlemler bakımından mağdur olmamaları için uyarılarda bulunan Başkan!
  • Üniversite öğrencileri arasında proje hazırlama teknikleri konusunda çalışma eğitimi veren Akademisyen!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.