""

Başer: Yeni Anayasa ile güçlü ve muktedir Türkiye’nin kapılarını açıyoruz « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 03:30

Başer: Yeni Anayasa ile güçlü ve muktedir Türkiye’nin kapılarını açıyoruz

AK Parti Yozgat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Yusuf Başer,“Anayasa Değişiklik Teklifi ile yeni, güçlü ve muktedir Türkiye’nin kapılarını açıyoruz”dedi.

Başer: Yeni Anayasa ile güçlü ve  muktedir Türkiye’nin kapılarını açıyoruz
Son Güncelleme :

17 Aralık 2016 - 7:00

Milletvekili Yusuf Başer, yaptığı açıklamada Anayasa değişiklik teklifinin yakın zamanda Anayasa Komisyonunda görüşüldükten sonra TBMM Genel Kuruluna gelmesinin beklendiğini söyledi.
Başer, “Dünyaya hükmetmiş köklü bir tarihin mirasçısı olan Türkiye sadece 780 bin kilometrelik sınırlardan ibaret değildir. Türkiye’nin istikrarı mazlum milletler, gönül coğrafyamız, İslam Dünyası ve adalete susamış tüm insanlık çok önemlidir. Ülkemiz Koalisyon dönemlerinde siyasi istikrarsızlığın bedelini ekonomik kayıplarla çok ağır ödedi. Yapacağımız Anayasa Değişikliği ile Türkiye’nin istikrarsızlığına ve koalisyonlar dönemine nokta koyuyoruz” dedi.
Yeni Anayasa teklifinin içeriği hakkında da bilgi veren Başer,“Bu anayasa değişikliği ile öngörülen hükümet sistemi kurgulanırken, Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin eş zamanlı yapılması ve sistemde tıkanmanın ortaya çıkması halinde parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birlikte yenilenmesine imkan verilmektedir. Bu düzenlemeyle siyasal istikrarı konjoktörün dalgalanmalarına bırakmayacağız.
Ekseriyeti genç nüfustan oluşan ülkemizde seçilme yaşını 18’e indirerek gençlerimizin ülke yönetimine aktif olarak katılımının yolunu açıyoruz. Yargı bağımsızlığı sağlanması ve yargının dış etkilerden arındırılması adına düzenlemeler yapıyoruz.
Bu mihvalde Anayasa Mahkemesinin ve HSYK’nın yapısında değişiklikler öngörüyoruz. Askeri yargıyı tamamen kaldırıyoruz.”diye konuştu.
Anayasa Değişiklik Tekliflerinin önümüzdeki hafta kendisininde üyesi olduğu Anayasa Komisyonu’nda görüşüleceğini ve TBMM Genel Kuruluna sunulacağını ifade eden Başer,Anayasa değişiklik teklifimiz ile Darbeci ve vesayetçi anlayışı tarihin çöp sepetine atacağız dedi. Açıklamalarına devam eden Başer “Anayasa Değişiklikleri toplumsal uzlaşma metinleridir.Teklifimiz Yüce Meclisten 367 ve yukarı oyla geçse bile Referanduma götürmek suretiyle ferasetine güvendiğimiz milletimize son sözü söyleteceğiz.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.