""

Başka Yozgat Yok!… « Yeniufuk Gazetesi

22 Ekim 2024 - 02:18

Başka Yozgat Yok!…

Başka Yozgat Yok!…
Son Güncelleme :

22 Kasım 2023 - 17:37

AK Parti’de aday adaylarının başvurusu 22.11.2023 tarihi itibariyle sona erdi.
AK Parti’nin; Belediye başkanı aday adaylığı için aldığım bilgilere göre ilçelerimizin her birisinde müracaatların bir hayli fazla olduğunu öğrendim.
Partinin tüzük gereği mevcut belediye başkanlarının ayrıca müracaat etmeleri gerekli görülmezken, bunlar potansiyel aday adayı olarak kabul görmektedir.
Yozgat Belediye Başkanı aday adayı konusunda ise, iki isim Hasan Arun Milli Eğitim Müdür yardımcılığı görevinden, Taner Yıldız İş-Kur İl Müdürlüğü görevinden istifa etti, bu isimler dışında müracaat eden olmadı diye biliyorum.
Bilmediğimiz ya da duymadığımız başka bir sürpriz çıkar mı çıkar!..
Yeter ki Cumhurbaşkanı Erdoğan istesin!..
AK Parti’nin Sorgun ve Yerköy ilçelerinde aday adayı sayısı bir hayli fazla…
Bu aday adaylarının çoğu, işlerinde başarılı, siyasette deneyimli ve tanınan insanlar…
O yüzden iki ilçede AK Parti’de, kıyasıya bir yarış olacak diye düşünüyorum.
Mesela Şefaatli ilçemizde eski başkanlardan 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan Zeki Bozkurt, yeniden aday adaylık başvurusunda bulundu.
Ak Parti’de müracaat süreci tamamlandığına göre, ikinci adım elektronik ortamda temayül yoklaması, devamında ise, anket çalışmaları ile süreç devam edecektir.
Fakat Cumhur ittifakı MHP’ye baktığımızda ise, aday adaylık sürecinde ilçelerde müracaatlar yapılırken, il merkezinde bu konuda henüz bir gelişme görülmemektedir.
Bu durum MHP’nin merkezde aday çıkartıp çıkartmayacağı yönünde net bir gelişme olmaması, ittifak olarak MHP’nin Ak parti adayını destekleyecek sorusunu akıllara getirirken, ilçelerde de hangi parti güçlü ise, o partinin adayı destekleyecek sorunu karşımıza çıkarmaktadır.
Tabi bundan sonraki süreçte akıllara gelen başka sorularda cevaplarını bulmuş olacaktır.
Muhalefet partilerine baktığımızda ise, bu konuda önceki gün bir yazı kaleme almıştım. O yazımda 8 parti il başkanının ortak görüşlerinden bahsetmiştim.
Hatırlatmak isterim ki Yerel seçimler, genel seçimlere benzemez!..
Katı bir particilik anlayışı bu seçimlerde sökmez!..
Bunu yıllarca yaşanan örneklerle çok gördük…
Yozgat’ta siyasetin tıkandığını daha öncede ifade ettim. Gelinen noktaya baktığımızda güçlü adaylar, önemli projeler ve renkli propagandalarla Yozgat’ta şimdiye kadar görülmemiş bir seçim kampanyası yaşanmayacağını şimdiden söyleyebilirim…
Bizler, dün de bugün de hep “Yozgat kazansın” diyenlerden olduk!..
Yarın da yine bu şehri daha ileriye taşıyacak olanlarla birlikte saf tutacağız!..
Çünkü, herkes bilsin ki bizler için başka Yozgat yok!..

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.