""

BAŞKA YOZGAT YOK… « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:08

BAŞKA YOZGAT YOK…

BAŞKA YOZGAT YOK…
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2017 - 7:00

Genel olarak yazdığım yazılardan dolayı pek çok değerli insandan, hemşerilerimizden ve okurlarımızdan tebrik mesajlarının yanında eleştiri de alıyorum.

Marifet İltifata tabi sözünü burada hatırlatmam gerekir buradan hareketle yazdığım hemen her yazı yalakalık, birilerine yaranma veya belaltı vurma değil, Yozgat’a ve Yozgatlılara hizmet edenleri takdir edip onlara daha çok hizmet getirmeleri yönünde destek vermektir niyetim. 

Yozgat dışında başka İllerde yaptığı ticari faaliyetleriyle bir yerlere gelmiş hemşerilerimizle tabii ki övünüyoruz. Ama övünmek başlı başına bir şey ifade etmiyor.  Önemli olan oralarda bir yerlere (siyasi ve ticari) gelmiş hemşerilerimizin gelip doğup büyüdükleri memleketlerine bir şeyler yapmalarıdır.

Geçenler de “İşadamları Zirvesi” toplantısı yapıldı. Daha sonra “Ekonomik Kalkınma” adıyla bir toplantı tertip edildi.  Bu anlamda çok yazılar yazıldığını biliyorum. İstedim ki bir kez daha aynı konu hatıra gelsin, gelsin ki, Yozgat’ın yaşadığı, yaşamaya devam ettiği sorunlar hiç olmazsa biri ya da birkaç tanesi bu yolla hallolsun.

Gezip, dolaşalım, soralım, soruşturalım, Başka bir Yozgat var mı-yok mu?

İnsan yaşarken, doğup büyüdüğü toprakları isteyerek ya da istemeyerek, elde olan ya da olmayan bir takım sebeplere bağlı terk etmek durumunda kalabiliyor. Dünyanın hemen her kare toprağında en az bir ya da daha fazla ailenin Yozgatlı olduğunu kayıtlardan biliyoruz.

Bu durum gün olup ömür tükendiğinde çoğunlukla doğup büyüdüğümüz, çocukluk anıların geçtiği topraklarda son buluyor. Her gün olmazsa da, ayda birkaç tane Yozgat dışında ömrünü tamamlamış hemşerimizi Çapanoğlu Büyük Camii avlusunda son yolculuklarına birlikte uğurluyoruz.

Ankara ve diğer İllerde yaşayan hemşerilerimizin zaman zaman bir şey vesile kılıp, bir araya geldiklerini, hazırlanan ikramlar eşliğinde sohbet ettiklerini, sohbetlerinde Yozgat’ı konuştuklarını hatta bazı toplantılarda alınan kararlar neticesinde Yozgat’a yatırım yapmayı dahi planladıklarını haberlerden öğreniriz.

Özellikle Federasyon yönetim kurulları toplantılarında yatırım mevzusu geçtiği zaman Yozgat’ta yaşayan vatandaşlar önce umutlanır sonrasında somut bir adım atılmamış olmasıyla bu umutlar yerini mutsuzluğa ve karamsarlığa terk eder.

Kısa aralıklarla yapılan gerek “İşadamları Zirvesi” toplantısı gerekse daha sonra yapılan “Ekonomik Kalkınma” toplantısı Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması için “Umut” oldu.

Niyet hayır olduğu vakit, hiç kuşkusuz akıbette hayır olacaktır. İyi niyetle atılan her adımın destekçileri de çok olacaktır.

Bu konuda daha önce de ifade ettiğim gibi seçilmişler, atanmışlar, sivil toplum kuruluşları, siyasetçiler birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliler.

Yozgat adına asgari müşterekte ayrı düşmemeliler. Yozgat’ın kalkınması ve gelişmesi için en öncelikli yapılanması gereken husus yatırımcıya güven vermektir.

Yatırımcı güven duymadığı ve yalnız kaldığı bir yere ne yatırım yapar ne de gelmeyi arzu eder. Seçilmişler, atanmışlar, sivil toplum kuruluşları, siyasetçiler yatırım yapan her insana destek olursa kazanan Yozgat olacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.