""

Başkal’dan Tasarruf Genelgesi’ne Tepki « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:42

Başkal’dan Tasarruf Genelgesi’ne Tepki

Türk-Büro Sen Yozgat Şube Başkanı Hacı Turan Başkal, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında, hükümetin tasarruf genelgesine sert sözlerle tepki gösterdi. Düzenlene basın açıklaması programına Türk Büro Sen üyeleri de katıldı.

Başkal’dan Tasarruf Genelgesi’ne Tepki
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 17:21

Türk Büro Sen Yozgat Şube Başkanı Hacı Turan Başkal, yaptığı basın açıklamasında, enflasyonun hala yüksek seyrettiğini ve kamu çalışanlarının alım gücünün her geçen gün azaldığını ifade etti. Maaşların enflasyona karşı eridiğini belirten Başkal, hükümetin ekonomik durumu iyileştirecek düzenlemeler yerine çalışanların haklarını kısıtlayıcı uygulamalara yöneldiğini vurguladı.
Kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılmasının önemine değinen Başkal, ancak tasarruf tedbirleri adı altında çalışanların haklarının kısıtlanmasına karşı olduklarını dile getirdi. Özellikle kamuda servis hizmetlerinin kaldırılmasının ekonomik ve hukuki sorunlar doğuracağına dikkat çeken Başkal, servis hizmetlerinin lüks olmadığını ve bir ihtiyaç olduğunu belirtti.
Başkal, kamuda çalışanların haklarına yönelik düzenlemelerin kamu bütçesine katkı yapmayacağına, aksine olumsuz sonuçlar doğuracağına inandıklarını ifade etti. Ayrıca, servis hizmetlerine ve toplu taşıma kartlarına ilişkin toplu sözleşme ve kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarının bulunduğunu hatırlatan Başkal, bu kararların kanun hükmünde olduğunu belirtti.
Başkan Başkal, Türkiye Kamu-Sen olarak kamuda daha etkili ve verimli hizmet üretmenin hakkaniyet ve adaletten geçtiğine inandıklarını vurguladı.
Kamu çalışanlarının haklarını tasarruf sağlama adı altında kısıtlamanın mümkün olmadığını belirten Başkal, hükümetten adaletin sağlanması ve çalışanların beklentilerinin karşılanması çağrısında bulundu.
Türk Büro Sen Yozgat Şube Başkanı Hacı Turan Başkal, Türkiye Kamu-Sen’in yargıya başvurarak tasarruf genelgesinin hukuka aykırı maddelerinin iptal edilmesini talep ettiğini de açıkladı./Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.