""

Başkan Akay, kariyer günlerine katıldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:32

Başkan Akay, kariyer günlerine katıldı

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen Kariyer Günlerinde Ziraat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Başkan Akay, kariyer günlerine katıldı
Son Güncelleme :

19 Ekim 2018 - 7:00

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen Kariyer Günlerinde Ziraat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Akay “Ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında Ziraat Mühendisliğinin önemi, Şeker Pancarı Tarımı ve Türkiye’de Şeker Sektörü” konulu bir konferans verdi.
Başkan Akay burada yaptığı konuşmada, çiftçinin patron olduğu Kayseri Şeker, Ziraat Fakültesi mezunları ve üniversitenin diğer bütün fakültelerinden mezun olan öğrencilerin de öncelikli olarak çalışmak istediği yer haline gelmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Başkan Akay, “Ülkemizin gelişmesi ve kalkınmada Ziraat Mühendisliğinin önemine değinerek, Biz Kayseri Şeker olarak çiftçi kuruluşuyuz. Bizler çiftçinin işini yapan kuruluşun çalışanları olarak, çiftçiye hizmet ediyoruz. Aynı zamanda şirketimizin dolaylı olarak sahibi de çiftçi olduğu için çiftçi, bizim patronumuzdur ve bizler patronumuza hizmet ediyoruz. Patronlarımıza layığı ile hizmet etmek, yönlendirmek ve yönetmek durumundayız. Çiftçilerimiz eski usullerle çiftçiliği sürdürürse işimizde başarılı olamayız.
Başarılı olmak için de Ziraat Mühendislerimizle birlikte masa başında oturmak yerine, bizzat çiftçinin durumunu en iyi şekilde yerinde anlamak ve destek olmak için tarlaya gitmemiz gerekir. Bizim Bölge Müdürlerimiz dahil tüm ziraat mühendislerimiz çiftçinin tarlasını, ürününü, çiftçiden iyi bilirler. İşte Kayseri Şeker bu gün sektörde başarılı ise bu uygulamaların etkisiyle başarılıdır.”diye konuştu.
Konferans sonrasında Başkan Akay’a Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış adına, Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan tarafından plaket takdim edildi. Ziraat Fakültesi Öğrencileri de Başkan Akay’a Erciyes Üniversitesi Tarım Hayvancılık Kulübü adına Kulüp Başkanı Yusuf Can Aşık tarafından plaket takdim ettiler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.