""

Başkan Arslan: Pazar yerini çok amaçlı olarak düşündük « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:46

Başkan Arslan: Pazar yerini çok amaçlı olarak düşündük

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, belediye tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz hafta açılışı gerçekleştirilen kapalı sebze ve meyve Pazar yerini çok amaçlı olarak kullanmayı düşündüklerini söyledi.

Başkan Arslan: Pazar yerini  çok amaçlı olarak düşündük
Son Güncelleme :

30 Kasım 2016 - 7:00

Başkan Arslan, “Kapalı pazar yerini çok amaçlı olarak düşündük. Birinci olarak haftanın iki günü sebze meyve pazarıolacak. İkincisi de hanımlar pazarı açmak istiyoruz. Kendi ürettikleri ürünleri satacaklar pazar yeri olacak. Bunu da ekonomiye kişilerin evlerinin ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Üretim yapıyorlar ama satacak yer bulamıyorlar.” dedi.
Pazar yerinin Yozgat esnafına yönelik bir çalışma olacağını vurgulayan Arslan, “Dükkanda bekleyen malları, seri sonu malları, spor pazarı açmak suretiyle ellerindeki malları pazar vasıtasıyla kısa sürede nakite çevirmelerini diliyoruz. Bunun dışında sosyete pazarı gibi giyinen yönelik değişik illerde olduğu gibi faaliyette olacak bir pazar olacak. Haftanın yedi günü faaliyette olacak bir pazar yeri. Olacak. Bir bölümü zaten köylü yeri olarak ayırdım. Bir aylık bir buçuk aylık geçiş süreci verdik. Kadınlar için tezgahlar ücretsiz olacak. Evde ne üretiyorlarsa orada satabilecekler. Kermesler için de orayı kullanacağız. Hem esnaftan da uzak tutmuş olacağız. Her kesim kazanacak. Değişik yerlerde örnekleri var. Havadar tesisler de içinde. Kontrolü rahat. Türkiye’de örnek gösterilecek tesis oldu. Ekonomi hareketlendirmemiz lazım.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.