""

Başkan Bulut: Her şeye yüzde 100’ün üzerinde zam geldi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 07:55

Başkan Bulut: Her şeye yüzde 100’ün üzerinde zam geldi

DEVA Partisi Yozgat Merkez İlçe Başkanı Mustafa Bulut, Türkiye’de geçen yıl ile bu yıl arasında bütün ürünlere yüzde 100’ün üzerinde zam geldiğini söyledi.

Başkan Bulut: Her şeye yüzde 100’ün üzerinde zam geldi
Son Güncelleme :

28 Eylül 2021 - 16:56

DEVA Partisi Yozgat Merkez İlçe Başkanı Mustafa Bulut, Türkiye’de geçen yıl ile bu yıl arasında bütün ürünlere yüzde 100’ün üzerinde zam geldiğini söyledi.

Başkan Mustafa Bulut, yaptığı açıklamada; enflasyonda TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Çarşı ve pazarlarda adeta yangın var, vatandaşımızın alım gücü iyice düştü.”dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gıda denetimleri açıklamasını da eleştiren Başkan Bulut, “Geçen seneden bu seneye kadar, Elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere benzin, mazot, gübre, ilaç gibi ürünlere yüzde 150’lire varan zamlar yapıldı. Bunlar sektörde maliyet yani girdi maliyetleri olarak değerlendirilir. Siz bu elektrik, doğalgaz, mazot, benzin, gübre gibi temel maliyetlere zam üstüne zam bindirirseniz, elbette buda ürünlerin fiyatlarına yansıyacaktır. Neden elektrik, doğalgaz, mazot, benzin, gübre gibi temel maddeleri denetlemiyorsunuz? İndirime gitmiyorsunuz? Bu denetimler bizlere göre biraz anlamsız geliyor. Neticede sebep belli iken mazeret üretmek yanlışı başka yanlış yerlerde aramak sadece vatandaşımızın gözünü boyamak ve oyalamaktan başka bir şey değildir.”dedi.

KÖMÜR FİYATLARI YÜZDE 125 ARTTI

Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile uçuşa geçen dolar ile birlikte kömür fiyatlarının da geçen yıla göre yüzde 125 arttığını söyleyen Başkan Bulut, “ Kömür satıcıları; geçen sene bin 250 TL olan kömürün ton fiyatının bu sene 2 bin 800 ile 3 bin TL arasında değiştiğini belirtiyor.
Kış mevsimi yaklaşırken dar gelirli vatandaşlarımız bu kışı nasıl geçirecek. Son yıllarda sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından dar gelirli ailelere dağıtılan kömürlerde de kısıtlamalara gidildi. Hal böyle olunca ülkemiz hem ekonomik hem de sosyal yönden bir çıkmaza doğru gidiyor. 20 yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği durum ortada. İnsanlarımız yarınından endişe eder hale geldi. Marketlere alışverişe giden vatandaşlarımız artık ihtiyaçlarını kilo yerine gramla alır hale geldi. Esnafımız, kirasını, bağkur’unu ödeyemez durumda, çiftçimiz ekim ayı geldi hala gübresini alamadı. Geçen yıl tonu 2500TL olan dap gübre bugün 7000 TL’ye yaklaştı. Bunun mazotu ilacı nasıl alacakta tarlasını ekecek. Memur, emekli ve asgari ücretli hiç kimse halinden memnun değil. AKP iktidarı için artık yolun sonu görünmüştür. İlk seçimde DEVA Partisi ve Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde ülkemiz ekonomik ve sosyal anlamda huzura ve refaha kavuşacaktır.”diye konuştu. Haber Merkezi

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN