""

Başkan Demirel: Asansör bakımını her ay yaptırın « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:03

Başkan Demirel: Asansör bakımını her ay yaptırın

Yozgat Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tahir Demirel, asansörlerin her ay periyodik bakımının yapılması gerektiğini söyledi.

Başkan Demirel: Asansör bakımını her ay yaptırın
Son Güncelleme :

02 Kasım 2018 - 9:06

Yozgat Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tahir Demirel, asansörlerin her ay periyodik bakımının yapılması gerektiğini söyledi.
Yozgat Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tahir Demirel, yaptığı açıklamada, asansörlerin her ay periyodik olarak yetkili firmalar tarafından bakımlarının, belediyeler tarafından da yılda bir periyodik kontrollerinin yapılması gerektiğini belirtti.
Demirel, “ Her yıl bakımsız asansörlerin yol açtığı kazalar nedeni ile çok sayıda insan yaralanması ve ölümler yaşanabiliyor. Asansör facialarına karşı can güvenliğini korumak, en başta il, belde, ilçe belediyelerinin, sonrasında da site ve apartman yönetimlerinin görevidir. Bizler bu konuda bir defa daha uyarıyoruz, asansörlerin periyodik kontrollerini yaptırın, ölümcül kazaları önleyin” dedi.
Asansör bakımlarının asla ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Demirel, “Asanörlerde, tasarım aşamasından imalat aşamasına, imalat aşamasından kullanım aşamasına, kullanım aşamasından periyodik kontrol aşamasına kadar düzenli kontroller yapılmalıdır.
Düzenli kontroller yapılmaması durumunda asansör kazalarına neden olunabilir. Kaza sonucu yaralanma ve ölümlere yol açılabilir. Aylık bakım ve yıllık periyodik kontrollerin aksatılmadan yönetmeliklerde belirtilen yetkili kurumlar veya kurumların belirlediği uzman kişiler tarafından yapılması çıkan yönetmeliklerde belirtilmiştir. Asansörler, son derece emniyetli bir taşıma aracı olmak zorundadır. İnsan sağlığı ve can güvenliğini doğrudan etkileyen ürün grupları içerisinde yer alması nedeniyle asansörler; tasarım, imalat, montaj, işletmeye alma, ruhsatlandırma ve kullanım aşamalarında ülkemizde zorunlu standartlar ve yönetmelikler kapsamına alınmıştır”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.