""

Başkan İlker: İhtiyaç sahiplerinin sofralarında yıl boyu bulunacağız « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 06:19

Başkan İlker: İhtiyaç sahiplerinin sofralarında yıl boyu bulunacağız

Kurban Bayramı’nın bereketini muhtaç sofralara bu yıl da taşıyacak olan Kızılay’ın, Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası bedeli yurt dışı 590 Lira, yurt içi ise 750 Lira oldu. Hayırseverlere “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla seslenen Kızılay, Türkiye dâhil yaklaşık 40 ülkede 170.000 vekâlet sahibi adına kurban kesip yaklaşık 3 milyon 800 bin kişiye kurban bereketini ulaştıracak.

Başkan İlker: İhtiyaç sahiplerinin  sofralarında yıl boyu bulunacağız
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2018 - 7:00

Kurban Bayramı’nın bereketini muhtaç sofralara bu yıl da taşıyacak olan Kızılay’ın, Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası bedeli yurt dışı 590 Lira, yurt içi ise 750 Lira oldu. Hayırseverlere “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla seslenen Kızılay, Türkiye dâhil yaklaşık 40 ülkede 170.000 vekâlet sahibi adına kurban kesip yaklaşık 3 milyon 800 bin kişiye kurban bereketini ulaştıracak.
Dünya genelindeki ve ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’nı başlattı. Bu yıl kurban hisse fiyatlarının yurt içinde 750, yurt dışında ise 590 lira olacağını belirtildi.
İhtiyaç Sahiplerinin Sofralarında Yıl Boyu Bulunacağız
Türk Kızılayı Yozgat Şube Başkanı Ekrem İlker: “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla 10 yılı aşkın bir süredir gerçekleştirilen Vekaletle Kurban Modelimiz devam ediyor. Kurbanlıklar yurtiçinde Et ve Süt Kurumu’nun kesimhanelerinde Din Görevlileri, Veteriner Hekimler ve Noter huzurunda amacına ve kuralına uygun bir şekilde kesilmektedir. Yurtdışında ise yaklaşık 40 ülkede yine uzman ekiplerimiz eşliğinde kesilerek, Türk Kızılayı’nın görevli ekipleri tarafından o ülkelerdeki ihtiyaç sahibi insanlara anında dağıtımı yapılmaktadır. Yurtiçi kesimlerde Kurban payları 800 gramlık kıyma ve kuşbaşı konserveler haline gelerek ömürleri uzatılıyor. Kurban bayramı süresince ülkemizde yaklaşık 4 milyon hayvan kurban ediliyor. Türk Kızılayı olarak kurban dönemlerinde bollaşan konserveleri yıl boyunca Şubelerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu sene de kurban konserveleri Et ve Süt Kurumunun hijyenik tesislerinde oluşturulacak ve Kurban Bayramından sonra ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine yıl boyu dağıtılacak.” dedi.
“40 ülkede kurban
keseceğiz”
Ekrem İlker yurtdışında kesilecek kurbanla ilgili olarak: “Bu sene yaklaşık 3 milyon 800 bin insana, kurban ibadetini gerçekleştirmiş olan insanlarımızın kurban paylarını ulaştırmak hedefleniyor. Bu çerçevede yurt içinde 85 bin hisse kurban, yurt dışında da aynı sayıda olmak üzere 170 bin hisse kurban kesimi planlandı. Genel Merkezimiz yaklaşık 40 ülkede, kurban organizasyonu yapmak için anlaşmalar gerçekleştirdiler.” ifadelerini kullandı.
Kızılay ekiplerinin tüm çalışmalarını tamamladığını ve hayırseverlerin katkılarını beklediğini vurgulayan Ekrem İlker, kurban seçimi ve kesiminde dini, sıhhi şartlara özen gösterildiğini, ibadetin yerine getirilmesinin ardından bağış sahiplerine gerekli bilgilendirmelerin zamanında yapıldığını kaydetti.
“3 milyon 800 bin insana ulaşmayı hedefliyoruz”
“Kurban hisselerini Kızılay’a verenlere kredi kartına 4 taksit imkanı bulunmakta” diyen Ekrem İlker, şöyle devam etti: “Bu sene Genel Merkezimiz mümkün olan en düşük maliyetle kurban organizasyonu tamamlama konusunda gayret göstermiştir. Bu sene kurban hisse fiyatımız yurt içinde 750, yurt dışında ise 590 Türk lirası olacak. Yurt içinde keseceğimiz hayvanların karkas ağırlıkları yaklaşık 220-230 kilo olacak. Yurt dışındakilerin ise yaklaşık 150-175 kilo ağırlığında olacağını tahmin ediyoruz. Bütün bu operasyon neticesinde 3 bin 800 ton kurban payı elde etmeyi hedefliyoruz. Bunu da birer kiloluk hesapla 3 milyon 800 bin insana ulaştırmayı hedefliyoruz.” ifadesinde bulundu.
Vekaletler Nasıl
Verilecek?
Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlarımız için Türk Kızılayı Yozgat Şube Başkanlığımızdan, PTT önündeki Kurban Vekalet Standımızdan; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarından, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabından, 168 ücretsiz çağrı merkezimizden ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler. Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek vekâlet sahipleri ise 168 Çağrı Merkezimizi arayarak 4 taksit imkânından yararlanabilecek. Vekaletlerini Kızılay’a vermek isteyen yurt dışındaki vatandaşlar ise Kızılay internet sayfası üzerinden bağış menüsünü kullanarak online ödeme yapabilecek, ayrıca 0090 216 168 11 22 numaralı telefondan Kızılay’ın danışma ve bağış hattını arayarak, uluslararası kredi kartı ile vekalet bedelini ödeyebilecek. Almanya’daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığıyla da kurban vekâlet bedeli ödemesi yapılabilecek. Bu vesileyle bereketli bir Kurban Dönemi geçirmemizi Alah’tan niyaz ediyor ve vekaletlerimizin ihtiyaç sahiplerinin sofralarında yıl boyunca bulunmasını temenni ediyorum. Ülkemizde ve Dünyadaki mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahipleri adına tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” Açıklamasında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.