""

Başkan Özışık’tan 10 Kasım Atatürk’ü anma günü mesajı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:07

Başkan Özışık’tan 10 Kasım Atatürk’ü anma günü mesajı

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk; devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma bilincine erişmiş, bağnazlıktan uzak, gerçekçi bilgiler ışığında ilerici bir düşünce ile geleceğe bakabilen, özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplumun temellerini attığını söyledi.

Başkan Özışık’tan 10 Kasım  Atatürk’ü anma günü mesajı
Son Güncelleme :

09 Kasım 2018 - 7:00

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk; devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma bilincine erişmiş, bağnazlıktan uzak, gerçekçi bilgiler ışığında ilerici bir düşünce ile geleceğe bakabilen, özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplumun temellerini attığını söyledi.
İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Fikir ve eserleriyle yaşadığı yüzyıla damgasını vuran büyük lider Atatürk, verdiği kurtuluş mücadelesiyle sadece Türk Milleti’nin değil, sınırlarımızın çok ötesinde yaşayan farklı dinden, dilden ve ırktan birçok insanın da kalplerinde unutulmayacak sevgi izleri bırakmıştır.
İngiltere Başbakanı Churchill 1938 yılında Atatürk için şöyle demiştir. “Savaşta Türkiye’yi kurtaran, savaştan sonra da Türk Ulusu’nu adeta yeniden dirilten Atatürk’ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa içinde büyük bir kayıptır”
Türkiye’de bir üniversitede ders veren Alman profesör ise Atatürk’ün ölümünü duyunca rektöre “Ne yapayım hocam; derse gireyim mi, girmeyeyim mi? diye sorar. Rektörün “Almanya’da büyük bir adam ölünce ne yapılırsa siz de onu yapın” cevabı üzerine Alman profesör, “Almanya’da böyle büyük bir adam ölmedi ki” der.
Evrensel bir dünya görüşünün mimarı olan Atatürk’ü anlamak; O’nun fikir ve düşüncelerini, ilke ve devrimlerini, ileri görüşünü bilimsel bir bakış açısıyla, doğru biçimde kavrayıp uygulamak ve gelecek nesillere aktarmakla mümkün olacaktır.
Bugün bizlere düşen en büyük görev O’nun bıraktığı eserleri yaşatmak ve yeni nesillere aktarmaktır. Türk Milleti’ne çağdaş uygarlık kapılarını açarak Cumhuriyet gibi önemli bir kazanımı miras bırakan Atatürk´ün fikirlerinin yaşatılmasının hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız.
8 Temmuz 1920 günü Bursa’yı işgal eden Yunan ordu komutanı, Osman Gazi’nin türbesinde hem sandukayı tekmeliyor hem de “Kalk ey koca sarıklı Osman” diyerek 850 yıllık kinini kusuyordu. Fakat bilmiyordu ki bu millet ezelden beri hür yaşamıştı, hür yaşayacaktı. Bugün hür ve müstakil bir Cumhuriyet’te yaşıyorsak bunu Atatürk’e ve arkadaşlarına borçluyuz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün vefatının 80’inci yıl dönümü vesilesi ile başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyet için emek veren tüm arkadaşlarını rahmet, özlem ve minnetle anıyoruz”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.