""

Başkan Şimşek: Su sorununu en kısa sürede çözeceğiz « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 07:48

Başkan Şimşek: Su sorununu en kısa sürede çözeceğiz

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yaz aylarında yaşanan su sorununa kalıcı çözüm üretmek için DSİ ile çalışmalara başladıklarını belirterek, su sorununu en kısa sürede gidereceklerini söyledi.

Başkan Şimşek: Su sorununu en kısa sürede çözeceğiz
Son Güncelleme :

05 Ağustos 2017 - 11:00

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yaz aylarında yaşanan su sorununa kalıcı çözüm üretmek için DSİ ile çalışmalara başladıklarını belirterek, su sorununu en kısa sürede gidereceklerini söyledi.
Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçede zaman zaman yaşanan su sıkıntısı ile ilgili yaptığı açıklamada 3 dönemdir belediye başkanlığı görevinde ciddi oranda su sorununu çözdüklerini ancak yaşanan kuraklık sebebi ile su seviyesinin düşmesi sonucu zaman zaman su sıkıntısı ile karşılaştıklarını belirtti. Başkan Şimşek, şunları kaydetti: “2004 Seçimlerinde sizlerin destekleri ile Belediye Başkanı olarak seçildim. Sonraki iki dönem de dâhil olmak üzere üç dönemdir aralıksız olarak üst üste bu görevimi sürdürmekteyim. İlk seçildiğim dönemde ilçemizde su sıkıntısı yaşanmaktaydı. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şehrimizin su sıkıntısını çözmek üzere çalışmalarımıza başladık. İlçemize yaklaşık 20 km.lik bir mesafeden gelen eski ve aspes borulardan ibaret ana isale hattının, hat boyunca sürekli patlaklıkların meydana gelmesi nedeniyle büyük su kayıpları yaşanmaktaydı. İlk olarak derhal mevcut ana isale hattını çelik borularla yeniledik. Akabinde mevcut 7 adet içme suyu kuyusuna ilave olarak peyderpey 11 adet yeni içme suyu kuyusu açtık. Bunun 2 adeti 2017 yılı içerisinde açıldı. Bu suretle saniyede yaklaşık 120 litre metre küp olan içme suyumuz, 220 litre metre küpe çıkarılmıştır. Ayrıca abone sayısı 2004 yılında 12.503 iken, 2017 yılı itibariyle 22.660’a ulaşmıştır. Şehir şebekesinin eski olması nedeniyle, şehir içerisindeki şebeke yenileme ve yeni hat çekim çalışmalarını sürdürdük. İçme suyu terfi merkezinde bulunan ve İller Bankası tarafından yapılan yatay milli pompaların daha verimli ve sağlıklı çalışması için dikey milli pompalara çevrilmesi sağlanmıştır. Ayrıca mevcut içme suyuna ilave olarak ilçemiz Kırgı Bağları Mevkii’ne su deposu yapılarak bu bölgeye ait yüksek noktaların rahatlıkla su alması sağlanmıştır.”
AŞIRI SICAKLAR VE YAĞIŞLARIN
OLMAMASI SU
SIKINTISINA
SEBEP OLDU
Aşırı sıcaklar ve yağışların olmaması sebebiyle su sıkıntısının yaşandığını vurgulayan Şimşek,
“Tüm bu çalışmalarımız sonucunda yaz aylarında zaman zaman kısmi de olsa su sıkıntısı yaşanmıştır. Son yıllarda bölgemizde meydana gelen yağışların yetersizliği ve aşırı sıcaklıklar nedeniyle yer altı sularında seviye düşmeleri meydana gelmiştir. Bu anlamda ilçemizde özellikle 2017 yılı yaz aylarının ortasında su sıkıntısının had safhaya çıktığı görülmüştür. Belediyemiz tarafından ilçemizdeki mevcut yaşanan su sıkıntısını ivedi olarak çözmek için DSİ Bölge Müdürlüğü’nce Yozgat Belediyesi’ne ait ilçemiz sınırları içerisinde bulunan ve halen Yozgat Belediyesi tarafından içme suyu olarak kullanılan 6 adet içme suyu kuyusu, Yozgat Belediyesi tarafından Musabeyli Barajı’ndan ilave içme suyu alındıktan sonra Belediyemize protokolle devredilecektir. Ayrıca bu kuyuların bulunduğu noktadan itibaren DSİ tarafından yerleri tespit edilecek Dişli Köyü ve ilçemiz hudutları içerisinde ve Eğriöz Deresi kenarında açılacak olan 6 ila 10 kuyudan elde edilecek içme suyu, Belediyemiz şehir şebekesine azami 30 gün içerisinde ilave edilecek ve 2 yıl su sıkıntısı olmayacaktır.”diye konuştu.
DSİ İLE YAPILAN
ÇALIŞMADA
İLÇEMİZİN 50 YILLIK SU İHTİYACININ
KARŞILANMASINI AMAÇLIYORUZ
DSİ ile yapılan çalışamalar neticesinde ilçenin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanmasını amaçladıklarını kaydeden Başkan Şimşek, “Tüm bu gayretli çalışmalarımıza rağmen yeraltındaki derin su kuyularından sağlanan içme suyunun, yağış miktarına endeksli olması ve son yıllarda bölgemizdeki aşırı kuraklıklar nedeniyle her yıl yer altı sularında belirli seviyelerde düşüşlerin olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle Belediyemiz tarafından içme suyu ile ilgili uzun yıllar hizmet verecek olan su kaynaklarının araştırılması zorunluluğu hasıl olmuş, bu çalışmalar ışığında yapmış olduğumuz gayret ve çabalar sonucunda;İlçemizin gelecek 50 yıllık su ihtiyacının karşılanması DSİ tarafından yapılan çalışmalar ve planlar sonucunda, ilçemizin su kaynağının Delice Irmağı’nın yan kollarından olan Yenice Tekkesi Barajı olacaktır. Bu amaçla Yenice Tekkesi barajından sadece Sorgun’un uzun yıllar su ihtiyacının karşılanacağı ve aynı zamanda bölgede sulama yapılacağı hedeflenmiş ve proje ihalesi yapılmıştır.
Söz konusu projenin DSİ’nin görev alanına girmesi ve konunun aciliyeti bakımından bir an önce su sorununun çözülmesi için DSİ Bölge ve DSİ Genel Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, İller Bankası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıklar nezdinde defalarca yapmış olduğumuz yazılı ve sözlü taleplerimiz neticesini vermiştir.
Söz konusu içme suyu projesine bir an önce başlanılarak hizmete sunulması konusunda son günlerde yapmış olduğumuz bu girişimler ve gayretler sonucunda olumlu cevap alınmış ve çalışmalara hız verilmiştir.”şeklinde konuştu.
SU SORUNUNU EN KISA SÜREDE
ÇÖZECEĞİZ
Su sorununu en kısa sürede çözeceklerini ifade eden Şimşek, “İlçemiz için hayati önem arz eden mevcut su sorunu kapsamında isale hatlarının ve su depolarının bir an önce yapılması hususunda DSİ Genel Müdürlüğü ve Kayseri Bölge Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından inceleme yapılarak su sıkıntıları bizzat yerinde görülmüş ve ilçemizin su sorununun çözümü için çalışmalara hız verilmiştir.
Tüm bunları size anlatırken bizler sorumlu olarak mazeretlerin altına sığınacak konumda olmadığımızın bilinmesini isterim. Bu sıkıntıların sorumluluğu Belediye Başkanı olarak başta şahsım olmak üzere ilgili personellerime aittir.
Açıklamalarımızda ki esas mesele, sizlere mazeret bildirmek değil, konuyla ilgili olarak sizleri bilgilendirmektir. Su sorununu tüm çabalarımıza rağmen zamanında çözemeyerek siz değerli vatandaşlarıma yaşatmış olduğumuz su sıkıntısından ve bundan kaynaklanan mağduriyetten dolayı özür diler, sorunun en kısa sürede çözüleceğini taahhüt eder, tüm halkımıza saygı ve selamlarımı sunarım.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.