""

Başkan Yılmaz’dan Hedik Festivali’ne davet « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 17:18

Başkan Yılmaz’dan Hedik Festivali’ne davet

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, 20 Ağustos Cumartesi günü Saat.19:30’da İstasyon Meydanında düzenleyecekleri Hedik Festivaline tüm Yozgat halkını davet etti.

Başkan Yılmaz’dan Hedik Festivali’ne davet
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2022 - 15:01

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, 20 Ağustos Cumartesi günü Saat.19:30’da İstasyon Meydanında düzenleyecekleri Hedik Festivaline tüm Yozgat halkını davet etti.

Yaz dönemiyle birlikte belediyelerde festival rüzgarları esmeye devam ediyor. Yozgat, Akdağmadeni, Şefaatli ilçelerinin ardından Yerköy’de Hedik Festivaline hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, ilçede bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri hedik festivali hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz, “Festivaller, birlik, beraberlik adına kaynaşmaya da vesile oluyor. Ayrıca şehirlerin tanıtımına da önemli katkılar sağlıyor. Bizde bu kapsamda tarım şehri olan ilçemizde Hedik Festivali düzenlenmesi kararı aldık. Bu festivalimizi geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Hububat açısından oldukça büyük bir öneme sahip şehir olmamız hasebiyle ‘hedik’ tarih boyunca geleneklerimizde ve kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması ve gelecek nesillerle aktarılması açısından da  festivalimiz ön plana çıkıyor.”dedi.

Bir gün sürecek Festival’in dolu, dolu geçeceğini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Bütün hemşehrilerimizi 20 Ağustos Cumartesi günü düzenleyeceğimiz Hedik Festival’imize bekliyoruz. Festivalimizde birbirinden değerli sanatçılarımız halkımızla buluşacak. Yozgat’ımızın kıymetli sanatçısı Mümin Sarıkaya ve Erdi Çavdar, güzel eserlerini halkımız için seslendirecek. Bunun yanı sıra Mehter gösterisi, sürpriz eğlence ve hediye çekilişleri olacak. Bu vesile ile bir kez daha bütün hemşehrilerimizi 20 Ağustos Cumartesi günü Saat.19:30’da düzenleyeceğimiz Hedik Festival’imize davet ediyorum.”diye konuştu. Alpaslan DEMİR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.