""

Başkan Zararsız iddialara yanıt verdi « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:16

Başkan Zararsız iddialara yanıt verdi

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Yozgat Belediyesi yönetimi tarafından işçilerle yapılan toplantıda sendikaya yönelik yapılan açıklamalara cevap verdi.

Başkan Zararsız iddialara yanıt verdi
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2024 - 17:14

Zararsız, yapılan açıklamaların doğru olmadığını belirterek sendikanın emek örgütü olduğunu ve asli görevlerinin üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak olduğunu ifade etti.
Zararsız, sendikanın kuruluşundan bu güne kadar hem ülkede hem de Yozgat şehrinde işçilerin hak ve menfaatlerini savunduğunu belirterek, ülkenin demokratikleşmesi, özgürleşmesi ve gelişmesi için mücadele ettiklerini vurguladı. 1980 ihtilali, 28 Şubat ve 15 Temmuz darbelerinde de üyelerinin, milletinin ve demokrasinin yanında olduklarını dile getirdi.
Sendikaların kuruluş amacının işçilerin haklarını koruyup geliştirmek olduğunu hatırlatan Zararsız, belediyelerin imkanlarının ve ekonomik yapısının yetersiz olduğunu, ancak bunun işçilere yansıtılmasını kabul edemediklerini belirtti.
Yozgat Belediyesi’nde çalışan işçilerin ücretlerinin düşürülme teklifine karşı sendika olarak işçilerin haklarını savunduklarını ifade eden Zararsız, teklif edilen düşüşün işçilere ciddi kayıplara yol açacağını dile getirdi. Ayrıca, belediye başkanının sendikayı muhatap almadığı yönündeki açıklamasına da tepki göstererek, sendikanın her zaman işçilerin yanında olduğunu belirtti.
Zararsız, çalışanların maaşlarına dokunulmamasını ve belediyenin ekonomik durumuna göre ödemelerin yapılmasını talep ederken, işçilere düşen ücretlerin değiştirilmesi konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Son olarak, Zararsız, Sarıkaya Belediyesi örneğini vererek, orada yapılan düzenlemenin işçilerin kendi kararı olduğunu ve aynı uygulamanın Yozgat Belediyesi’nde de olması gerektiğini ifade etti./Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.