""

Başsavcı Dilsiz için veda yemeği düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 06:12

Başsavcı Dilsiz için veda yemeği düzenlendi

Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz ve tayinleri çıkan Hakim ve Savcılar için veda yemeği düzenlendi.

Başsavcı Dilsiz için veda yemeği düzenlendi
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2018 - 7:00

Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz ve tayinleri çıkan Hakim ve Savcılar için veda yemeği düzenlendi.
Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen yemeğe İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ramazanoğlu, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, belde belediye başkanları, daire müdürleri, hakimler, savcılar, adli ve idari yargı personeli katıldı.
Veda gecesinde bir konuşma yapan Başsavcı Dilsiz, “ Boğazlıyan ilçemiz gerçekten çalışılacak son derece güzel bir ilçedir. Güzel bir Adliye’de, güzel bir ortamda görev yaptık. Bilinmelidir ki, Bitlis’te de kapım herkese açık” dedi.
Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 1018 Yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi ile Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Bitlis Hakimliği’ne atanan Hakim Zeynep Mert Dilsiz, Ağrı Hakimliği’ne atanan Hakim Dilan Erafacan Şahin ve Adıyaman Savcılığı’na atanan Savcı Murat Alkan için Boğazlıyan Adliyesi personeli tarafından bir veda yemeği düzenlendi.
Hediye takdimlerinden önce Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı iken Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevine atanan Melik Durmaz’ın mesajı okundu.
Durmaz mesajında şöyle dedi: “Ortadoğu’nun ve Balkanlar’ın en mükemmel Başsavcısı, kadim dostum; yeni görev yerinizin size ve ailenize huzur ve mutluluklar getirmesini diler, işlerimin yoğunluğu nedeniyle veda yemeğinde bulunamadığımı bilmenizi ister saygılar sunarım.
Elbet bir gün bir yerde yeniden sizin gibi bir değerle görev yapacağımızı ümit ediyor veda yemeğinde bulunan herkese ayrıca sevgilerimi bildiriyorum.”
Daha sonra plaketlerini takdim etmek üzere kürsüye davet edilen Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ramazanoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Davetimize icabet ettiğiniz için öncelikle hepinize teşekkür ediyoruz. Malum olduğu üzere 2018 yılı Yaz Kararnamesi ile sayın Başsavcımız Murat Dilsiz Beyfendi Bitlis Başsavcılığı’na, sayın Savcımız Murat Alkan Beyfendi Adıyaman Cumhuriyet Savcılığı’na, Hakime Hanım Zeynep Mert Dilsiz Bitlis Hakimliği’ne, yine Hakime Hanım Dilan Erafacan Şahin Ağrı Hakimliği’ne atanmıştır.
Öncelikle Boğazlıyan’daki yapmış oldukları görevlerinden dolayı ben şahsım ve Adliye personelimiz adına Başsavcımıza, sayın Savcımıza ve Hakimlerimize gerçekten gönülden teşekkür ediyoruz. Umarım yeni görevlerinde daha mutlu olurlar, daha başarılı olurlar. Bu konuda zaten bir şüphemiz de yoktur.
Sayın Başsavcımız burada bulunmuş olduğu süre içerisinde herkesin de bildiği üzere 15 Temmuz darbe döneminden hemen akabinde gelmişti. Çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Boğazlıyan Adliyesi’ne sadece yargı faaliyetleri açısından değil, aynı zamanda idari görev açısından öncelikle cezaevinin açılmasındaki faaliyetler nedeniyle Boğazlıyan halkına güzel bir hizmetinin olduğunu düşünüyoruz.
Çalışmış olduğumuz süre içerisindeki uyumu, katkıları, gerçekten yadsınmaz derecededir. Biz Adliye personeli olarak başta Başsavcımız olmak üzere Savcımızdan ve Hakimlerimizden gerçekten minnettarız ve razıyız.
Bu vesileyle yeni görevlerinde başarılar diliyorum.”
Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ramazanoğlu, konuşmasına müteakip Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz’e, plaketi takdim ederek, “Başarılı bir hukukçu, saygıdeğer bir insan olarak, Boğazlıyan’a vermiş olduğunuz çok değerli hizmetlerinizden dolayı şükran ve saygılarımı sunar, bundan sonraki meslek hayatınızda başarılar dileriz” şeklinde konuştu.
Daha sonra bir konuşma yapan Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz,
“Öncelikle teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Görevde bulunduğum süre zarfından uyum içerisinde çalıştık. Hepinizin üzerimizde haklarınız var. Makamlar gelip geçicidir, kalıcı olan ise dostluk ve vefadır.
Boğazlıyan ilçemiz gerçekten çalışılacak son derece güzel bir ilçedir. Güzel bir Adliye’de, güzel bir ortamda görev yaptık. Bilinmelidir ki, Bitlis’te de kapım herkese açık” şeklinde konuştu.
Dilsiz’in konuşmasına müteakip; Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ve Belediye Başkanı Hamdi Erdal plaket takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.