""

Başvurular sona erdi sırada temayül var… « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:36

Başvurular sona erdi sırada temayül var…

Başvurular sona erdi sırada temayül var…
Son Güncelleme :

17 Kasım 2018 - 7:00

AK Partinin son yıllardaki politikası vatandaşın derdine artık derman olmaktan uzaklaştı… Yenilenmek adına yeni bir süreci başlatmaya hazırlanan Genel Başkan Erdoğan ve kurmayları bu durumu fark ederek, toplumun nabzını tutmanın ve en son seçimlerde yaşanan güç kaybının yaklaşan seçimlerde de devam etmemesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını parti içi çalışmalardan görmekteyiz.

Bilindiği üzere 31 Mart 2019’da yapılacak olan Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelikleri seçimleri öncesinde 5 Kasım’da başlayan aday adaylığı süreci 16 Kasım itibariyle sona erdi…

Dolayısıyla gözler şimdi pazar günü ilk kez elektronik ortamda yapılacak temayül yoklamasına çevrildi. Hem zamandan hem de kâğıttan tasarruf sağlanması planlanan e-temayül ile 160 bin teşkilat üyesi oy kullanacak.

* * * *

Pazar günü yapılacak temayül yoklaması için AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı oy kullanımını bilmeyen delegeler için özel afiş ve video hazırladı. Hazırlanan afişte nasıl oy kullanılacağı tek tek anlatılıyor.

Oy kullanacak olan üye öncelikle kimliğini verip manyetik kartını görevliden alacak. Ardından manyetik kartını e-okuyucunun üzerine 4 saniye tutacak. Ekrana anket formu gelecek.

Formun doldurulmasının ardından ‘evet’ butonuna basılarak anket tamamlanacak. Üye manyetik kartını görevliye teslim ettikten sonra kimliğini geri alacak.

 Genel Merkez, nasıl kullanılacağına dair bir video da hazırladı. Üyelerin oy kullanılacağı yerde bu videolar dönecek. Ayrıca oy kullanacak herkesin telefonuna videolar gönderilecek.

Ak Parti sağlıklı bir çalışmanın neticesini almak adına teşkilat mensuplarının zorlanmadan bu işlemleri yapabilmeleri için her türlü kolaylığı sağladığını görüyoruz.

* * * *

Ak Parti genel merkezi bu çalışmaları yürütürken, Belediye Başkanı olmak için müracaat eden aday adayları ise, bir süreden beri yoğun bir çalışma temposu tutular…

Temayülde oy kullanacak olan İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri, aday adayları tarafından adeta mercek altında tutuldular… Telefonlarla, mesaj yoluyla ve yüz yüze görüşmeler yaparak, oy talebinde bulundular.

Bu çalışmalar, bugün ve yarın oy verme işlemi başlayana kadar sürecektir… Temayül sonuçlarının neticesine göre, yeni bir değerlendirme olan anket çalışmalarından sonra süreç tamamlanacaktır.

 

  • Nakliyeci esnafının son gelen zamlardan dolayı iş yapamaz bir duruma geldiğini ve zor günler yaşadığını anlatan Başkan!
  • İlçe de yeni orman alanları oluşturmak üzere yoğun bir çalışma başlattığını açıklayan belediye başkanı!
  • Yerel seçimler için iddialı bir çıkış yaparak, Yozgat’ta bütün ilçeleri bu dönem kazanacaklarını söyleyen Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.