""

Belediye Başkan adayları ortaya çıkarken… « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:40

Belediye Başkan adayları ortaya çıkarken…

Belediye Başkan adayları ortaya çıkarken…
Son Güncelleme :

12 Kasım 2018 - 7:00

Yeni sistemin ilk Mahalli İdareler seçimi31 Mart’ta yapılacak. Belediye Başkan adayları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri belirlenecek. Biz de vatandaş olarak bunlar arasından bizi 5 yıl süreyle yönetecekleri seçeceğiz.

Tabi benim gibi bütün Yozgatlıların da adaylarda aradığı bazı şartlar var. Bu şartları yerine getireceğine inandığı kimsenin hangi partiden aday olursa olsun oyunu gönül rahatlığı içinde kullanacağını düşünüyorum.

Yozgat Belediye başkanı seçilip, Valisiyle, Milletvekilleriyle ve Sivil Toplum kuruluşlarıyla el ele vererek Yozgat’ın sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışan; her şeyden önce Allah’tan korkan, elini vicdanına koyan dürüst, “Yozgat memleketimdir, vatanımdır, Yozgat’ta yaşayanlar her şeyimdir, hemşerimdir” diyerek Yozgat ve Yozgatlı için çalışan başkanı istiyorum.

* * * *

Bakalım önümüzdeki günlerde Yozgat’tan belediye başkanı seçilmek isteyenler bu konuda vaatlerini ortaya koyacaklar ve biz de bunlar arasında tercihimizi yaparak oyumuzu kullanacağız.

Allah nasip ederse Yozgatlılar, 31 Mart 2019’da kendi geleceğine oy kullanarak yeniden bir döneme imza atacak.

Yozgatlılar, “Bizlerin sorunlarını çözün, doğruları söyleyip; yalana, riyaya, hırsızlığa, arsızlığa bulaşmadan kanunlara riayet ederek demokrasinin kurallarına uyarak ülkemizi ve bizleri muasır medeniyet seviyesine ulaştırın” diyerek inandığı kendisi gibi düşündüğü adaylara oy verecek.

* * *  *

Yozgat’ta artık belediye başkanı adayı olmak isteyenler tek tek ortaya çıkmaya, partilerine başvuruda bulunmaya başladılar.

Fakat bugün Yozgat’ta kime sorsanız aynı cevabı verecektir, insanlar seçim değil, geçim derdine düşmüş durumdalar. Çünkü yaşanan ekonomik sıkıntı herkesi büyük ölçüde etkilemiş, hatta tavan yapmış durumda.

Okumuş çocuğu işsiz, yaptığı iş geçimini sağladığı işyerinde sorunlarla boğuşuyor. Hayatın bütün ağır yükü omuzlarına binmiş seçim onun için en son düşündüğü olay olmuş.

Oturunca mangalda kül bırakmayan çok siyasetçi gördük, geçirdik. Bol keseden vaatlerde bulunup, hiçbirisini gerçekleştiremeyince kaybolanları unutmadık. Bugün Yozgat’a gelemeyen, hemşerilerinin içine çıkamayanları görüyoruz.

* * * *

Bunun için belediye başkanlığına aday olacaklardan acizane önerim yapamayacakları vaatlerde bulunmasınlar. Doğruları ve gerçekleri anlatsınlar, bizleri kandırmasınlar. Çünkü biz Yozgat olarak yalancı siyasetçilerden bıktık, usandık. İnsanlara tepeden bakan değil, insanlarla helalleşen, onların dertleriyle dertlenen, onların sorunlarıyla alakalı çözümler arayan ve onların sorunlarını çözen çalışmalar yapmasını istiyoruz.

Yozgat’ı, yani bizleri en iyi şekilde temsil etmelerini, bizi daha ileriye götürmelerini, halktan kopuk değil, halkla iç içe olmalarını istiyor ve öneriyoruz.

Her ne kadar Yozgat halkının seçimlere hiç ilgisi olmasa da önce insanlar gönül verdikleri partilere aday adayı olacaklar, siyasi partiler de bunlar arasından birini aday olarak açıklayacak, ardından adaylar sahaya inecek ve bizlere verecekleri vaatlerle ya seçilecek, ya da kaybedecekler.

Belki birisi kazanacak, diğerleri kaybedecek. Ama biz o kazananla birlikte Yozgat olarak kazanmak istiyoruz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.