""

BELEDİYE BAŞKANLARININ “KIŞ” SINAVI « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 03:21

BELEDİYE BAŞKANLARININ “KIŞ” SINAVI

BELEDİYE BAŞKANLARININ “KIŞ” SINAVI
Son Güncelleme :

06 Ocak 2017 - 7:00

Atalar “Yozgat’ta kış bir başka olur” dedikleri gibi olmaya devam ediyor. Buna da “şükür” demek gerekir.

Yeter ki, felakete dönüşmesin. Hoş kimileri “bereket” yağıyor” diye kışı tarif ederken, kendini bilmez, lafın nereye gittiğinden haberi olmayanlar ise, “Beyaz felaket” ya da “Beyaz Esaret” gibi tariflere kalkışıyorlar.

Kim ne derse desin Yozgat’ın Yazı bir başka, kışı bir başka güzel oluyor. Kabul etmek gerekir ki, bazen evde daha önceden yapılan hesap çarşıya uymayabiliyor.

Tıpkı Yozgat’ta Belediye Başkanlığı yapan hemşerilerimizin daha önceden yaptıkları gibi. Sizler de hatırlayacaksınız! Dönemin Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Vali Amir Çiçek (her ikisinin de kulakları çınlasın) zamanında ciddi bir kış yaşamıştık.

Yollar kapanmıştı, Okullar bir haftaya yakın tatil edilmek zorunda kalmıştı. İl Özel İdaresi, Karayolları, Köy Hizmetleri ve Belediye ekipleri bölgelerinde gece ve gündüz çalışmalarına rağmen ana yollar, cadde ve sokaklar temizliği yapılamamıştı.

* * * *

Belediye Kar temizleme ekibi dün Bankalar caddesini temizledi. Caddeyi bir baştan bir başa temizlediler.  Bulunduğum yerden temizlik işçilerinin gayretli çalışmalarını izlerken aklıma yukarıda bahsettiğim günler geldi.

An itibariyle yaşadığımız kış mevsimi ne kadar şiddetli olursa olsun gençlik yıllarımızda yaşadığımız kış mevsiminden daha şiddetli olmadığını söylemeliyim.

Zira her geçen zaman insanlar gibi mevsimler de değiştiğini unutmamalıyız. Ayrıca hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor. Belediyenin imkânları her dönem değişiyor.

Daha birkaç gün önce Belediyeye alınan yeni iş makineleri kamuoyuna ayrıntılı bir şekilde tanıtımı yapılmıştı.

Bu iş makineleri yılın her mevsiminde ihtiyaç duyulan bütün işlerde kullanılacak nitelikle oldukları özelliklerinden anlaşılmaktadır.

Fakat iş makineleri ne kadar çok olursa olsun, yapılacak işlerin planlaması düzenli değilse istenilen hizmet sağlanmış olmaz. * * * *

Biraz da Şehir Hastanesinden bahsedelim istiyorum. Malum kış mevsiminin sert geçtiği şu günlerde mevsimsel rahatsızlıklar da aynı oranda artış göstermektedir.

Birkaç gün önce Sosyal medya da dikkatimi çeken bir paylaşım vardı. Bu paylaşımda; “Yakında Şehir hastanesi hizmete girecek ama daha yollar yapılmış değil” Malum mevsim kış olunca hepimiz hastanenin yolunu tutarız. Bende hafta başında Yozgat Devlet Hastanesi Acil Servisi ziyaret etmek durumunda kaldım.

Hastaneye gitmeyi sevmeyen birisiyim ama mecbur kalınca gitmekten başka çare kalmıyor. Burada karşı karşıya kaldığım olayı anlatmayacağım çünkü sosyal medya yapılan yorum altına yazmıştım, tekrara gerek görmüyorum. Son söz olarak şunu belirtmeliyim ki; Vatandaş olarak yeni hastanede özellikle Acil Serviste hastanın halinden anlayan hekimler görevlendirilmelidir. Acil Servis, Acemi servis doktorlarının eline bırakılmamalıdır.

 

  • Geçen yılın yatırım programları dahilinde önemli destekler sunarak, başarılı bir dönem geçirdiklerini anlatan Kurum Yetkilisi!
  • Değerlendirme toplantısında 2017 yılının verimli ve daha iyi bir yıl olacağını anlatan Yönetim Kurulu Başkanı!
  • Başkan’a yapılan özel teşekkür ziyaretinde paylaşılan fotoğrafta yer almadığı için soru işareti oluşturan Vekil!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.