""

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZOR ZANAATTIR « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 02:14

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZOR ZANAATTIR

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZOR ZANAATTIR
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2017 - 8:39

Belediye Başkanlığı, Belediye hizmetleri cesaret ister, yürek ister, akıl ister, dürüstlük ister, ahlak ister, para ister, her söylenenin peşine düşmemeyi gerektirir.

Eğer Belediye Başkanlığında kolay yolu seçer de, suya sabuna dokunmadan sadece ekmek, kuru gıda dağıtmaktan, şov yapmaktan ve devlet parası ile ağlık yapmaktan ibaret sanırsanız, hiç yorulmaz, terlemez, uykusuz kalmaz, para arama, borç ödeme düşlerine girmez, çok kolay şekilde Belediye Başkanlığı yapabilirsiniz.

Ancak Yozgat Belediye başkanı Dr. Kazım Aslan gibi zor, virajlı, engebeli, yokuşlu, karlı, buzlu, tozlu, çamurlu yolu seçer, bu yoldan nasıl düzlüğe çıkar, Yozgat’a kalıcı hizmetleri nasıl yaparız derseniz, her türlü sıkıntılara rağmen projeler üretir birer birer, hayata geçirerek Yozgat’ın çehresini değiştirmeye başlar, memleketin değerine değer katar, insan odaklı hizmet yaparak vatandaşın yaşamına kolaylaştırırım derseniz işiniz zordur.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Aslan Yozgat’a hizmet yolunda zor olanı seçmeye devam ediyor. Dikkat ederseniz ürettiği projeler ve yapmaya devam ettiği hizmetlerle Yozgat’ın 40 belki de 50 yıldır yapılmayanları yapmaya yanlış yapılanları düzeltmeye devam ediyor.

Sosyal ve Kültürel belediyeciliğin sorumluluklarını yerine getirerek Yozgat’ı yaşanabilir bir şehir haline getirmesiyle Anadolu’nun gözbebeği bir şehir haline getirmek için kalıcı dokunuşlarda bulunuyor.

Küçük dokunuşlar dememdeki kastım Yozgat gibi sorunları kronikleşmiş şehirlerde büyük dokunuşlar yapmak şimdilik pek mümkün görünmüyor ama zamanla büyük dokunuşlara da sıra gelecektir diye düşünüyorum.

Her zaman söylediğim gibi belediye hizmetlerinde en zor olan tarafı alt yapı hizmetleridir. Çünkü alt yapı işi nankör olur, unutulan, görünmeyen hizmettir. Bu bakımdan alt yapı işine girmek cesaret ister, yürek ister, para ister. Bu nedenle alt yapı işine girmek her yiğidin harcı değildir.

Belediye Başkanı Kazım Aslan alt yapı işlerine fazla girmeyi tercih etmiyor, fakat şimdiye kadar el atılmamış Büyük sinema gibi, Tol Çarşı gibi, Büyük cami çevresindeki çalışmalarla şehrin görselliğini değiştiriyor.

“Halka hizmet Hakk’a hizmettir” prensibiyle zor olanı seçip, Yozgat’ın ihtiyacı olan kalıcı hizmetleri gördükçe “Marifet iltifata tabidir” sözünden hareketle daha önce kaleme aldığım birkaç yazılarımla verdiğim destekte yanılmadığımı gördüm.

Fakat Yozgat’ın bir sanayi kenti, üretim kenti olmasını çok isterdim, şimdiye kadar yapılanlar Yozgat’ın böyle bir şehir olmayacağını kanıtı olmalı. O zaman geriye tek kalan şey Yozgat’ın güzel ve yaşanabilir bir şehir olması için yapılan çalışmalara sahip çıkmak ve destek olmaktır.

Yozgat zor bir şehirdir. Yaşamaya talip olan içinde, yönetime talip olan için de. Dolayısıyla Sayın Kazım Aslan’ında ilk önce olur/olmaz eleştirilere önce hizmetleriyle cevap vermesi sonra esnafla, vatandaşla iletişlerinde daha samimi yaklaşımlar sergilemesi en güzel cevabı olacaktır.

Son cümle konuyu toparlayacak olursak son günlerde yapılan sosyal ve kültürel faaliyetlerin toplumda bir karşılığı olmaya başladı, devamını diliyor, bu çalışmalarda emeği geçenleri kutluyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.