""

Belediye seçimleri üzerine… « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:42

Belediye seçimleri üzerine…

Belediye seçimleri üzerine…
Son Güncelleme :

10 Kasım 2018 - 7:00

Her gün bir adım daha yaklaştığımız, yeni dönemin ilk mahalli idareler, yerel seçimlere şunun şurasında kaç ay kaldı. Bir bakmışsınız seçimler bitmiş, başkanlar ve meclis üyeleri seçilmiş olacak…

Partilere göre önemli olan seçimleri kazanabilmek, seçimlerden birinci parti olarak çıkabilmek. Burada marifet diğer partilerden bir fazla oy almak ve ipi önde göğüsleyebilmektir.

Bütün hesaplar hangi adayla daha fazla oy alabilirim üzerine yapılmaktadır. Fakat benim adayım olsun, zihniyeti maalesef çok yaygın. Kazanabilecek aday yerine benim adayım düşüncesiyle hareket edildiğinde, çıkan sonuçlar istedikleri gibi olmuyor. Hem kendileri hem adayları ve hem de partileri seçimi kaybediyorlar.

* * * *

Bunun için ne yapmak gerekir, hangi yolu tercih etmek gerekir, derseniz şöyle ki; Bir kere partilerin halkın nabzını ölçmeleri gerekir. Halkın nabzını nasıl ölçeriz derseniz; kamuoyu şirketleri var. Bunlar vasıtasıyla kamuoyu yoklaması yapılır. Tabi kamuoyu yoklaması yaparken sorulacak olan soruları çok titizlikle hazırlamak lazım.

Vatandaşın ne istediğini, bir başkandan neler beklediklerini, nasıl bir insan olması gerektiğini, bunun gibi çok detaylı hazırlanmış bir metinle vatandaşa sorular sorup onların düşüncelerini almaları gerekir. Tabi bu yoklamaları yaptırırken, birde mevcut belediye başkanları var.

Onlarla da ilgili araştırma yapmak gerekiyor. Ona göre bir değerlendirme yapıp adayları belirlemek gerekir diye düşünüyorum.

* * * *

Burada bir başka önemli nokta ise, İl Belediye başkanları ile İlçe belediye başkanlarının uyumlu çalışmasıdır. Biliyorsunuz Türkiye yeni bir döneme girdi… Bu dönemde önümüzdeki günlerde “Büyük Şehir” yasasının gündemde olduğunu unutmamak gerekir. Bu bakımdan Yozgat, 31 şehir içerisinde “Büyük Şehir Adayı” iller arasında yer almaktadır. Merkez Belediyesi yukarıda bahsettiğim gibi İlçe belediye başkanları ile birlik ve beraberliği sağlamakla kalmayıp, uyum içerisinde çalışmak durumundadır.

Bir şehrin büyümesi her ne kadar merkezden başlayacak olsa da, İlçelerinde aynı oranda büyümesi, sorunların giderilmesinde için ortak akılla birlikte ortak çalışmalar yapılmalıdır.

* * * *

Önemli bir hatırlatmayla devam edelim… Cumhurbaşkanı yardımcısı hemşerimiz Sayın Fuat Oktay, Yozgat’ı ziyaretleri sırasında yapmış olduğu açıklamalarda bir şehrin kalkınmasının yerel dinamiklerle başarılacağını anlatmıştı.

Bu cümleden hareketle Yerel yönetimlere de çok büyük görevler düşmektedir. Çünkü bir şehrin bütün olarak kalkınması için görevini layıkıyla yapacak, ötekileştiren değil, birleştiren, şu kriz ortamında esnafın ve vatandaşın halinden anlayan bir belediye başkanına Yozgat’ın ihtiyacı vardır.

 

  • Bağımlılıkla ilgili yapılan en son toplantıda bu konunun üzerinde ehemmiyetle durulmasını isteyen Bürokrat!
  • Vatandaşın faydasına olan açtıkları kursları dikkatle denetleyerek, verimliliğini takip eden Kurum!
  • Belediye tarafından ilçede kısa süre önce kurularak, proje çalışmalarına hızla başlanmasını sağlayan Başkan!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.