""

Belediye’de hedef 1 milyon ekmek dağıtmak « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:38

Belediye’de hedef 1 milyon ekmek dağıtmak

Yozgat’ta ihtiyaç sahibi ailelere ekmek dağıtımı gerçekleştiren Yozgat Belediyesi, yıl sonuna kadar amaçladıkları 1 milyon ekmek dağıtımı hedefine ulaşmak istiyor.

Belediye’de hedef 1  milyon ekmek dağıtmak
Son Güncelleme :

26 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat Belediyesi 2016 Kasım ayı itibariyle ihtiyaç sahibi ailelere 850 bin ekmek dağıttı. Amaçlarının 1 milyon ekmek dağıtımı olduğunu söyleyen Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, yıl sonuna kadar 1 milyon ekmek dağıtımı yapacaklarını ifade etti.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Karslıoğlu, “İhtiyaç sahibi olan ailelere yıl itibariyle Yozgat belediyesi olarak hedefimizde 1 milyon ekmek dağıtmak vardı. Biz bunun için Kasım ayı itibariyle Yozgat’ta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ailelerimize 321 bin 500 ekmek dağıttık. Bir de misafir olarak gelen Suriyeli, Iraklı, Afgan, İranlı ihtiyaç sahibi ailelere de 534 bin ekmek dağıttık.
Toplam olarak 850 bin ekmek dağıtımına ulaştık. Bu da yıl sonuna göre yaklaşık olarak 1 milyon ekmeğe tekabül edecek” dedi.
Ekmek israfının önüne geçmek için çalışmalar yürüttüklerini de ifade eden Başkan Yardımcısı Karslıoğlu, “Kişilerin ekmek israfını önleme noktasında fiş sistemine geçtik. Bu sistemde kişilere haftanın altı günü ekmek veriyoruz. Adam başı bir ekmek veriyoruz. Özel durumda olan kişilere de 2 ekmek veriyoruz. Ancak haftanın 7. günü ekmek dağıtımı yapmıyoruz.
Çünkü ekmekleri bir şekilde artıyor. Bunun için son gün artan ekmekler yensin ve israfın önüne geçilsin diye böyle bir uygulama yaptık” şeklinde konuştu.
Başkan Yardımcısı Karslıoğlu, “Bir de 5 kişilik bir aile günde 5 ekmek yiyecek diye bir durum da yok. Günde 3 ekmek alabilir kalan fişiyle de Pazar günü fırınlardan o iki ekmeği de alabilir. İnsanlarımızın alışverişlerini rahatça yapabilmeleri için dağıtım noktaları belirledik. 2017 yılı içerisinde dağıtım noktalarımız gelişecek.
Mahallelerinden insanlar çarşıya inmeden ekmeklerini rahatlıkla alabilecekler. Bu sistemi hazırlıyoruz şuan. Ayrıca dağıtım noktalarından ekmeklerini alamayan ailelere de ekiplerimiz evlerine kadar götürüyor” görüşlerine yer verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.