""

Belediye’den dolu dolu ramazan etkinlikleri « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:08

Belediye’den dolu dolu ramazan etkinlikleri

Yozgat Belediyesi tarafından ramazan ayına özel sosyal ve kültürel etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

Belediye’den dolu dolu ramazan etkinlikleri
Son Güncelleme :

20 Nisan 2022 - 17:57

Yozgat Belediyesi tarafından ramazan ayına özel sosyal ve kültürel etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.
Belediye Başkanı Celal Köse, sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak vatandaşlara yönelik etkinliklere büyük önem verdiklerini belirtti.
Başka Köse, “Belediyemiz bünyesinde Yozgat Sanat Tiyatrosu işbirliği ile çocuklarımıza ve hemşehrilerimize yönelik Ramazan programları yapılırken, konaklarımızda mukabele programları devam ediyor. Yozgat Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi (Tarihi Askerlik Şubesi)’nde ise her Çarşamba söyleşilerimiz yapılıyor. İftar Çadırımızda her gün 800 hemşehrimizle birlikte iftarımızı yapıyor 300 ailemizin evine sıcak yemek ulaştırıyoruz.”dedi.
ÇOCUKLARIMIZ EĞLENİYOR
Çocuklara yönelik faaliyetler düzenlediklerini vurgulayan Başkan Köse, “Her hafta Cuma ve Cumartesi günleri Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programlarda önce çocuklarımıza sonrasında ise yetişkinlere yönelik sahne programları düzenleniyor. Çocuklarımız ve hemşehrilerimize yönelik sosyal, kültürel programlar düzenlemeye devam ediyoruz. Her hafta Cuma ve Cumartesi günleri Saat: 20-45 ile 23.00 arasında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda belediyemiz bünyesinde Yozgat Sanat Tiyatrosu işbirliği ile önce çocuklarımıza yönelik oyunlar ve sosyal aktivite programları düzenlenirken, sonrasında hemşehrilerimize yönelik skeç tarzında tiyatro eserleri sergileniyor. Yozgatlı hemşehrilerimizin yoğun ilgi gösterdikleri programlarımız Ramazan Ayı boyunca devam edecek.”diye konuştu.
MUKABELE PROGRAMLARI DEVAM EDİYOR
“Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Belediyemiz ve Yozgat İl Müftülüğü işbirliği tüm mahalle konaklarımızda mukabele programları düzenleniyor.” diyen Başkan Köse, “Belediyemizce Ramazan Ayında hanım kardeşlerimize tahsis edilen tarihi konaklarda mukabele geleneği yaşatılıyor. Yozgat’ta ki tarihi konaklarda Kur’an-ı Kerim ve dualar yükseliyor. Hanım kardeşlerimiz, mukabele geleneğini, konaklarında devam ettiriyor. Ramazan boyunca konaklarda mukabele programına katılan kadınlar, Yozgat İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen hocalar eşliğinde Kur’an-ı Kerim’i hatmediyor.”dedi.
TARİHLE İÇ İÇE ÇARŞAMBA SÖYLEŞİLERİ
Çarşamba söyleşilerinin tarihi askerlik şubesinde yapılmaya devam ettiğini vurgulayan Köse, “Belediyemiz ve Yozgat İl Müftülüğümüz işbirliğiyle Yozgat Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi (Tarihi Askerlik Şubesi)’nde Çarşamba söyleşileri yapılmaya devam ediliyor. Söyleşi programlarımıza hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Yozgat Belediyesi olarak sosyal ve kültürel etkinlikleri önemseyerek hemşehrilerimizi konaklarımızda en iyi şekilde ağırlayıp en iyi hizmeti vermeye özen gösteriyoruz.”şeklinde konuştu.
GÖNÜL SOFRAMIZDA BULUŞUYORUZ
“Belediyemiz tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Gönül Soframızda her gün 800 hemşehrimizle birlikte iftar yapıyoruz.”diyen Başkan Köse, “ İhtiyaç sahibi, kimsesi olmayan, bakıma muhtaç 300 ailemiz için gönül sofraları kuruyor evlerine sıcak yemek götürüyoruz. Düğünden cenazeye, sevinçten hüznüne her anında Yozgatlı hemşehrilerimizin yanlarında oluyoruz.”ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.