""

Bunlar batacak demiştim. « Yeniufuk Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 11:06

Bunlar batacak demiştim.

Sözde ev, araç temin eden bu şirketler Nisan ayı sonunda battı.

Bunlar batacak demiştim.
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2022 - 15:43

Sözde ev, araç temin eden bu şirketler Nisan ayı sonunda battı. Ama ne olduysa devlet, BDDK’nın kararıyla bunlara lisans vererek bu konuyu başka bir zemine taşıdı. lisans dedikleri kuru bir kagıt ve ev, araç almak için birikimlerini bu modern “Sülün Osman”lara kaptıran tasarrufçuya garanti olamaz. Lisansı şimdi vermek, “Bu sistem devam etsin, hele bu sorunu biraz öteliyelim” demektir. En acı tarafı bu naylon finans şirketlerinin iktidar tarafından kollanması akla şunu getiriyor, “Hırsız içerde. Yol verenler, iktidar, milletvekilleri ve hırsız bürokratlardır. Bu modern Sülün Osman’lara verilen BDDK lisanslarının kokusu yarınlarda çıkar. gerçeklerin günyüzüne çıkmak gibi bir huyu vardır. 01 Mart 2022’de yazdığım “Eminevim havlu attı” başlıklı aşağıya eklediğim yazıyı okumanız dilegiyle. Yozgatlı yurtsever bir aydın olarak bagırıyorum; Ben demiştim, yazmıştım.

Eminevim adı altında ev, araba pazarlayan şirket 50 bin müşterisinin 765 milyon TL’sini iç ederek battı. Binlerce ev ve araba hayali kuran vatandaşımız mağdur oldu.
Türkiye’nin hemen her ilinde “faizsiz ev, araç vereceğiz” iddiasına güvenip sisteme katılarak ev ve araba sahibi olmak isteyen küçük tasarruf sahibi vatandaşımız dolandırıldı.
Sistem nasıl işliyor?
Bu firmaların çalışma sistemi, kadınların altın günü gibi işliyor. Yani 60-100 kişilik gruplara ayrılan katılımcılar belli süreler içinde ev veya araba sahibi oluyor. Hatta son günlerde bu süre 6 aya kadar düşürüldü. Bununla birlikte, güzel mekânlar, çalışan genç güzel kızlar, yakışıklı delikanlılar figüran rol kesiyorlar. Vatandaş da bu gösterişe kanarak kıyıda köşedeki birikimini, emekli maaşını, ev ve araç almak için bu şirketlere yatırıyor.
Sistem, başvuranları inek gibi sağıyor. Devlet nerede? Toplu Konut İdaresi (TOKİ) nerede? derseniz hiç yoklar. Devlet vatandaşının can ve mal güvenliğini korumak zorundadır, buna mecburdur. Ancak uygulamada devlet de bu mağduriyeti önleyemiyor.
Bu tür bir yazıyı 8 ay kadar bir süre önce yazmıştım ama yayınlayamadım. Keşke o yazım yayınlanmış olsaydı “Ben 8 ay önce bu işin sonu kötü olur demiştim” derdim. Olmadı.
Devlet ev, araç veren bu şirketleri denetim altına almalı, vatandaşın mağdur olmasına göz yummamalıdır. Bu tür şirketlerle ilgili devlet yöneticileri, mv ilan edilmelidir, devlet kurumunu kullanıp vatandaşları mağdur edenler ifşa edilmelidir.
Burada asıl sorumluluk vatandaşa düşüyor. Hıyarım güzel diyene tuzu alıp koşanlara Allah akıl fikir versin. En garanti tasarruf yolu altın biriktirmektir.
Eminevim’in Yozgat’ta şubesi yok. Kayseri şubesi Yozgat’ta mağdur olanların merkezi.
Eminevim havlu attı. Aynı veya benzer sistemle çalışan şirketlere acil kayyumlar atanmalı, vatandaşın mağduriyeti önlenmelidir.
Saygılarımla.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.