""

Beyaz Han esnafından örnek davranış « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 00:54

Beyaz Han esnafından örnek davranış

Yozgat’ta Beyaz Han pasajındaki esnaflar bir araya gelerek kendi iş yerlerinden topladıkları gıda ve ihtiyaç malzemeleri ürünlerini dar gelirli ailelere yönelik oluşturdukları sosyal markette hizmete sundu.

Beyaz Han esnafından örnek davranış
Son Güncelleme :

08 Ekim 2018 - 7:00

Yozgat’ta Beyaz Han pasajındaki esnaflar bir araya gelerek kendi iş yerlerinden topladıkları gıda ve ihtiyaç malzemeleri ürünlerini dar gelirli ailelere yönelik oluşturdukları sosyal markette hizmete sundu.
Kuru gıda başta olmak üzere, ayakkabı , giysi ve çantaları Beyaz Han içerisindeki alanda sergileyen esnaf grubu, sosyal markete hayırsever ve duyarlı vatandaşlarındaki gıda ve nakdi yardımda bulunabileceğini ifade etti.
Yenice Köylü Bulgurcu Necati Duyar, yaptığı açıklamada, dar gelirli ailelere ekonomik ve sosyal anlamda yardımcı olabilmek adına komşu esnaflarla birlikte harekete geçerek örnek sayılabilecek bir çalışma başlattıklarını söyledi.
Duyar, “Önümüz kış ve havalar soğumaya başladı.
Dar gelirli ailelerimizin bu aylarda hayat şartları biraz daha zor geçiyor.
Komşu esnaf arkadaşlarımızla ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım etmek ve bu anlamda toplumda bir farkındalık oluşturma adına böyle bir çalışma başlattık.
Elbette devletimizin kurumları ve belediyemizin de ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik geniş kapsamlı yardımları devam ediyor.
Allah devletimize zeval vermesin. Ama biz esnaflarında kendi çapında yapacağı bir şeyler muhakkak ki vardır.
Ben baklagiller üzerine esnaflık yapıyorum ve sosyal marketimize nohut, mercimek, bulgur, fasulye gibi baklagiller getirdim. Yan komşumuz ayakkabı üzerine faaliyet yapıyor oda dükkanından ayakkabı ve çanta getirdi.
Diğer komşumuz elektrik üzerine faaliyette bulunuyor.
Oda elektrik aletlerinden getirdi. Kısaca pasajdaki esnaflarımız nakdi ve kendi sattığı ürünlerden getirerek bu kervanımıza katkı sağladı.
İhtiyaç sahibi ailelerimiz buraya gelerek ihtiyaçlarına binaen olan ürünlerden ücretsiz para vermeden alabilirler.
Şuan projemiz yeni olduğu için ürünlerimizde biraz sınırlı ama inanıyorum ki duyarlı ve hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla daha da artacaktır.”diye konuştu.
Burcum Ayakkabı sahibi Ahmet Ok’ta benzer ifadeler kullanarak şöyle dedi: “Yozgat’ımızın ekonomik ve sosyal durumu belli.
Bizde esnaf arkadaşlarımızla yaklaşan kış öncesi ihtiyaç sahibi ailelerimize bir nebze olsun yardımcı olmak adına böyle bir çalışma başlattık.
Destek olmak katkı sağlamak isteyen vatandaşlarımızı Beyaz Han’a bekliyoruz.
Türk toplumunu diğer toplumlardan ayıran en büyük özelliğimiz paylaşma duygumuzun olmasıdır.
Ailemizde yada bir yakınımızın başı sıkışsa ilk yardımına ailesi ve yakınları koşar.
İşte bu duygulardan esinlenerek yardıma muhtaç insanlarımıza bizimde yaklaşan kış aylarını rahat bir şekilde atlatmalarına yardımcı olmak adına böyle bir girişimde bulunduk.
Ben komşu esnaflarımıza ve destek olan vatandaşlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.