""

Beyder’in bu haftaki konuğu Hazer oldu « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 13:22

Beyder’in bu haftaki konuğu Hazer oldu

Bozok Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BEYDER)’in bu haftaki konuğu “Yozgat’ta Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ)” adlı sunumuyla Bozok Üniversitesi öğretim üyesi ve aynı zamanda KÜSİ Yozgat İl Temsilcisi olan Doç. Dr. Orhan Hazer oldu.

Beyder’in bu haftaki konuğu Hazer oldu
Son Güncelleme :

14 Mart 2017 - 7:00

Hazer, üniversite sanayi işbirliğinin ilk kez İngiltere’de 17. Yüzyılda başladığını ve bu durumunda sanayi devrimine sebep olduğunu ifade etti.
Doç. Dr. Hazer, şunları kaydetti: “20. Yüzyılda bu işbirliği hızlanmıştır. Dünyada çok önemli bir işbirliği sistemidir. Maalesef ülkemizde kıymeti tam olarak anlaşılmıştır değildir.TürkiyeKÜSİ’de 144 ülke içerisinde 70. sıradadır. KÜSİ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir çalışma grubudur. Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğini hedefleyen ve çalışmalarını bu doğrultuda yapan bir kuruluştur.Çalıma grubu kamu temsilcileri ve üniversite öğretim üyelerinden oluşur.KÜSİ’nin “milli rüzgar enerji sistemleri”, “kanamayı hızlı durduran yara bandı” gibibirbirinden farklı projeleri vardır. Ayrıca ülkemiz sanayide kullanılan ara malını ithal ederek fahiş miktarda paralar ödemektedir. Ara malı çalışması üretim maliyetini azaltmak için önemlidir.Bu konuda da çalışmalar yapılmaktadır.”
PROJE KABUL
EDİLRSE 150 BİN TL DESTEK ALABİLİYOR
KÜSİ Yozgat İl Temsilciliği olarak geçen yıl Yozgat’ta 32 firmayı ziyaret ettiklerini hatırlatan Hazer, “Firmalara KÜSİ’yi anlattık. İşadamları genellikle ilk defa duymuşlar. Ziyaretlerimiz neticesinde imkanlarımızdan faydalanan firmalar oldu. Peki KÜSİ’den nasıl faydalanılabilir? Üniversite öğrencileribu konuda çok avantajlı. KÜSİ’nin “teknogirişim” desteği var. Bir öğrenci hazırladığı proje kabul edilirse 150 bin TL’ye kadar destek alabilir.
Ayrıcagirişimcilik belgesi olanlara kendi şirketini kurma imkânıda veriliyor.”ifadelerini kullandı.
Doç. Dr. Orhan Hazer, sunumunun sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Program sonunda Dernek Başkanı Aydoğan Bilir, tarafından Doç. Dr. Orhan Hazer’e günün anısınaplaket takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.