""

BEYDER’in konuğu Çiftci oldu « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:36

BEYDER’in konuğu Çiftci oldu

BEYDER (Bozok Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği)’nin mutat Cuma sohbetlerinin bu haftaki konuğu Yozgat’ımızın ödüllü yazarı ve “Adem’in Kekliği ve Chopin” ile “Bozkırda Altmışaltı” kitaplarının sahibi Mustafa Çiftci oldu.

BEYDER’in konuğu Çiftci oldu
Son Güncelleme :

02 Ocak 2017 - 7:00

BEYDER Yönetim Kurulu üyesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Selçuk Çınar’ın yönettiği söyleşide Çiftçiye pek çok soru yöneltildi. Çınar, Mustafa Çiftci’nin yaklaşık bir yıl önce Türkiye Yazarlar Birliği hikâye ödülünü, yakın zamanda da Necip Fazıl İlk Eserler ödülünü aldığını hatırlatarak, Çiftci’yi kutladı.
Söyleşiye BEYDER yönetimine teşekkürle başlayan Çiftci yazmanın kendisi için bir dert meselesi olduğunu belirtti. Yazma konusunda Ahmet Hamdi Tanpınar, Necip Fazıl, Nurettin Topçu gibi üstatları örnek aldığını ve yine bu yazarları döne döne okuduğunu ifade etti. Gençlere okuma konusunda bir alanda uzmanlaşmalarını tavsiye etti.
“Niçin Yozgat’ı hikâyelerinizin odak noktası olarak alıyorsunuz ve Yozgat’tan daha büyük bir şehre taşımayı düşünmüyor musunuz?” sorusuna Yozgat’ı, anne ve babasını çok sevdiğini ve buradan ayrılmasının mümkün olmadığı cevabını veren Çiftci, Yozgat için, toplum için bir şeyler yapmak gerektiğine inandığını ve hikâye yazarak bunu yapmaya gayret ettiğini belirtti.
BEYDER Başkanı Aydoğan Bilir, program sonunda Yozgatlı usta yazar Mustafa Çiftci’ye teşekkür etti.
Aydoğan Bilir, “Kıymetli yazarımız her davetimize icabet ederek, bizleri ve gençleri bilgilendirip, edebi bir yolculuğa çıkarıyor. Yozgatlı olarak kendisiyle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.
Mustafa Çiftci’de Aydoğan Bilir’e teşekkür ederek, BEYDER gibi ilim meclislerinin çoğalmasını temenni ettiğini söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.