""

Beyt’ül Makdis Kudüs konulu konferans verildi « Yeniufuk Gazetesi

9 Mayıs 2024 - 02:01

Beyt’ül Makdis Kudüs konulu konferans verildi

Bozok Üniversitesinde “Beyt’ül Makdis Kudüs” konulu konferans verildi. Bozok Üniversitesi Hasen Topluluğu tarafından organize edilen ve Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Halid El Uveysi tarafından verilen konferansa Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Beyt’ül Makdis Kudüs  konulu konferans verildi
Son Güncelleme :

20 Aralık 2017 - 7:00

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, “Tarihe baktığımızda günü yaşarken ne kadar acı içinde olsak galiba bulunduğumuz durum üzüntümüz acısından yeterli gelmeyecek gibi gözüküyor. Aslında söylenecek çok şey var. Ama yaşanacak ve söylenecek çok şeyin içerisinde bizim acziyetimizi ifade edecek kelime bulmakta zorlanıyorum. Kur-anı Kerim de Allah’ın Hz. Peygamberimizi Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da Miraca yükseltilişinin ayette ifade bulması Mescid-i Aksa’nın önemini anlamamız bakımından başka bir delile ihtiyaç duyulmayacak kadar önemli olduğunu göstermektedir. Ayrıca Peygamberimiz yeryüzünde bineklerin hazırlanıp ziyaret için gidileceği üç tane mescid olduğunu belirtmiştir. Biri Mescid-i Haram diğeri Mescid-i Aksa üçüncüsü de benim mescidim dediği Mescid-i Nebi’dir. Bu hadisi de dikkate aldığımızda Mescid-i Aksa’nın önemi vurgulanmaktadır. Mescidi Aksa da Filistin bölgesindeki Kudüs’te yaşayan kardeşlerimiz bugün şu ifadeyi kullanırken çok haklılar “Müslümanlar Mescid-i Haramı ziyaret ediyorsunuz. Mescid-i Nebi’yi ziyaret ediyorsunuz ama; Mescid-i Aksa öksüz. Onu da ziyaret etmeniz gerekir” Onu ziyaret etmediğiniz de Peygamber Aleyhiselatu Vesselam’ın hadisindeki mana yerini bulmamış oluyor” dedi.
Kutsal kitabımız Kuran kerimi okumak kadar anlamamız gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey; “ Kuran-ı lütfen iyi anlayalım. Sonra dinler arası diyalog adı altında safsatayla bize sunulan ve ümmeti Muhammedî pasifleştiren, enerjisini toprağa gömen anlayışlara ve oluşumlara ne tür tavır takınmamız gerektiğine karar verin” ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey sizin ve dünyanın geleceğinin düşünürken ve kurgularken çok yakın zamanda Müslümanlara eziyet eden bu milletten Kudüs’ün ve Filistin’in kurtarılması gerektiği ideali ile yetişmek zorundasınız” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim üyesi ve Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Halid El Uveysi “Beyt’ül Makdis Kudüs” konulu konferansına geçildi. Uveysi konuşmasında , “Bugün Filistin konusunda hassas davranan tek İslam ülkesi Türkiye’dir. Onun için Türkiye’den çok şey bekleniyor. Tek ses olalım ve İsrail’e ‘Dur!’ diyelim. Filistinlilerin yalnız olmadığını gösterin. Mescid-i Aksa İsrail’in değildir. Sadece Filistinlilerin de değildir, tüm Müslümanlarındır. Ümmetin ilk kıblesidir, onurumuzdur. Müslümanlardan isteğimiz, beraber hareket etmeleridir. Beraber hareket edelim ve tek güç olalım” dedi.
Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim üyesi ve Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Halid El Uveysi’ye teşekkür plaketi takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.