""

Bilgilendirme toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 11:43

Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Mevlana Değişim Programı aracılığıyla Yozgat Bozok Üniversitesine Sudan Al Neelain Üniversitesi’nden gelen, Biyoloji ve Biyoteknoloji Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Badr Eldin Ahmed Eltayeb Saeed, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyen ve öğrencilerine “Bitki Biyoteknolojisi ve Bitki Genetik Mühendisliği” hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bilgilendirme toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

31 Mayıs 2017 - 7:00

Yrd. Doç. Dr. Badr Eldin Ahmet Eltayeb Saeed, doku kültürü tekniklerinin tarım açısından oldukça önemli olduğunu, son yıllarda bitki biyoteknolojisi ve genetik mühendisliği alanında yapılan bilimsel çalışmaların hız kazandığını, doku kültürü tekniklerinin bitki hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılık konusunda sıklıkla kullanıldığını belirtti.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ’da bilimsel içerikli doku kültürü konusunda bilgi alışverişinin teorik ve pratik açıdan en önemli uygulama alanlarından birisi olan Ziraat Fakültesi açısından önemli olduğunu belirterek, yabani otlara, virüslere, böceklere ve farklı koşullara dirençli bitki üretiminde doku kültürü yönteminin yaygın olarak kullanılmakta olduğunu ifade etti. Ayrıca, nesli tükenmekte olan türlerin korunması, çoğaltılması, yeni çeşitlerin geliştirilmesi çalışmalarında doku kültürü yöntemlerinin vazgeçilmez bir unsur olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.